Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

LIZDA norāda, ar kādu ministru vēlētos sadarboties

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) vēlas redzēt un sadarboties ar tādu nozares ministru, kurš gatavs aktīvāk un ar lielāku pārliecību cīnīties par nozares attīstību un nozarē strādājošo labklājību.

Kā aģentūrai LETA norādīja arodbiedrības priekšsēdētāja Inga Vanaga, sociālais dialogs ar Izglītības un zinātnes ministriju nav viegls un patlaban tas ir iesprūdis.

LIZDA savas pozīcijas un iebildumus vienmēr ir maksimāli skaidrojusi - gan tiekoties klātienē, gan informāciju iesniedzot rakstiski, uzsvēra Vanaga, piebilstot, ka "visi priekšlikumi vienmēr bijuši skaidroti un visām izceltajām problēmām no arodbiedrības puses piedāvāti risinājumi".

Vanaga norādīja, ka "ministra nomaiņa nav pašmērķis, taču LIZDA vēlas redzēt un sadarboties ar tādu nozares ministru, kurš ir gatavs aktīvāk un ar lielāku pārliecību cīnīties par nozares attīstību un nozarē strādājošo labklājību".

Vērtējot Ministru kabineta veikumu, Vanaga sacīja, ka pēdējā laikā jūtamas un novērojamas lielas nesaskaņas valdības iekšienē un no tā cieš nozares, tajā skaitā izglītības un zinātnes nozare.

"Valdībai jābūt konstruktīvai, lai viestu pozitīvas pārmaiņas. Ja nesaskaņas turpināsies, uzskatu, ka tās sastāvam jāmainās," pārliecināta LIZDA vadītāja.