Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

IESKATIES: Valdības algām nauda atrodas, iedzīvotāju dzīvībām- nē

© F64

Teju divi tūkstoši cilvēku sociālajā tīklā facebook dalījušies ar kādas sievietes stāstu par to, ka valdība vēlas sev palielināt algas, kamēr cieš Latvijas iedzīvotāji, nespēdami maksāt par savu veselības aprūpi.

"Kad man šogad pēkšņi bija jāatrod vairāk kā 900 eiro operācijai (slimnīcā beigušās kvotas, tāpēc jāmaksā pašai), aizrakstīju Veselības ministrijai, vai šādi netiek pārkāpts Satversmē minētais, ka katram ir tiesības uz veselības aprūpi ( ja nav naudas, cilvēks nekādu aprūpi nesaņem). Saņēmu atbildi, ka "Satversmes tiesa ir atzinusi, ka iedzīvotāju tiesību nodrošināšanā valsts pienākumu apjoms var būt atkarīgs no tās rīcībā esošajiem resursiem.


Izlasot jaunumus par algas pielikumu premjeram un sekretāriem, saprotu, ka naudas valstij ir, taču prioritāte nav valsts iedzīvotāji, nodokļu maksātāji un viņu veselība, bet kas cits. Traģiski.


Turklāt sākusies akcija "Eņģeļi pār Latviju". Slimu bērniņu vecāki publiski spiesti lūgt palīdzību, naudu, lai viņu bērni varētu ārstēties, dzīvot. Bet tikmēr kungiem aldziņas, redz, par mazu. Drausmīgs kontrasts."