Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Uzzini, kad Latvijā gaidāma nākamā vētra

© facebook

Pēc spēcīgā vēja, kas valdīja naktī uz pirmdienu, nākamā vētra tiek prognozēta šajā nedēļas nogalē, nākamās nedēļas sākumā, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Ja vēl šodien jūras piekrastē gaidāms brāzmains vējš ar ātrumu līdz 15 metriem sekundē, tad jau rīt, 2.decembrī, vēja spēks mazināsies, un turpmākās dienas tas nav gaidāms. Līdz 5.decembrim būtiskas brāzmas netiek prognozētas, arī nokrišņi nebūs ievērojami - pārsvarā tie būs lokāli un nelieli. Gaisa temperatūra pārsvarā būs virs 0 grādu atzīmes gan naktī, gan pa dienu, vien austrumu rajonos naktī var būt neliels sals.

Nedēļas beigās, brīvdienās vējš atkal pakāpeniski pastiprināsies un pūtīs no rietumu, dienvidrietumu puses. Pašreizējās prognozes liecina, ka stiprākās brāzmas ir gaidāmas 7.decembrī, kad to ātrums atkal var sasniegt 25 metrus sekundē.

Nedēļas nogalē arī ieplūdīs siltākas gaisa masas un gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā būs plus 5, plus 10 grādu robežās. Gaidāmas arī plašākas nokrišņu zonas.