Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Latvijā

"Ventbunkers" piedāvā investēt lidsabiedrībā "airBaltic"

© F64

Viens no lielākajiem Latvijas uzņēmumiem AS "Ventbunkers" pauž gatavību investēt Latvijas nacionālajā aviokompānijā "airBaltic", aicinot AS "airBaltic Corporation" valdes priekšsēdētāju Martinu Gausu un uzņēmuma padomi, kā arī Latvijas Republikas Satiksmes ministriju pārrunāt investīciju iespējas lidsabiedrības "airBaltic" attīstībā.

Eva Ciniņa, AS "Ventbunkers" valdes priekšsēdētāja informē:  “Ventbunkers kā viens no lielākajiem Latvijas uzņēmumiem ar stabilu finansiālo pamatu ir ieinteresēts pārrunāt investīciju iespējas nacionālajā aviokompānijā "airBaltic."

"Pēdējo gadu laikā uzņēmuma Ventbunkers ekonomiskie rādītāji liecina par produktīvu un sekmīgu darbību, līdz ar to esam gatavi attīstīties un iet tālāk. Uzskatu, ka ir svarīgi atbalstīt vietējās izcelsmes uzņēmumus, lai tiem būtu iespēja augt, attīstīties un radīt jaunas darba vietas tepat Latvijā. Līdz ar to, neskatoties uz jau uzsākto Vācijas investora piesaistes procesu, mēs esam gatavi sniegt aviokompānijai nepieciešamo atbalstu un pārrunāt investīciju iespējas airBaltic attīstībai.”

2014. gada auditētie Ventbunkers rezultāti liecina, ka, neskatoties uz saspringto situāciju tranzīta nozarē, uzņēmums ir saglabājis stabilas pozīcijas un tā darbība arī finanšu rezultātos atspoguļojas pozitīvi. 2014. gada uzņēmuma apgrozījums sasniedza 54 miljonus eiro, uzņēmuma tīrā peļņa bija gandrīz 17 miljoni eiro, kas ir viens no lielākajiem peļņas apjomiem Ventbunkers divdesmit gadu pastāvēšanas laikā. 2014. gadā uzņēmumā ir pieaudzis pašu kapitāls un stiprinājušies likviditātes rādītāji.

Ventbunkers 2014. gadā kopumā pārkrāva 2,4 milj. tonnu naftas produktu. Valsts, pašvaldības un sociālajos budžetos nodokļu veidā par 2014. gadu ir samaksāti vairāk nekā 3,4 miljoni eiro. 2014. gadā "Ventbunkers" otro gadu pēc kārtas tika atzīts par lielāko nodokļu maksātāju Ventspils pašvaldības budžetā. Arī 2015. gadu uzņēmums plāno strādāt ar labiem rezultātiem gan pārkrautā apjoma, gan apgrozījuma, gan peļņas ziņā. Tajā skaitā ir plānots dot būtisku pienesumu valsts un pašvaldības budžetiem nodokļu veidā. AS "Ventbunkers" kopš 1994. gada ir viens no vadošiem naftas produktu pārkraušanas termināļiem Ventspils brīvostā, ar kopējo pārkraušanas jaudu 7 milj. tonnu gadā.