Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Jelgavas ledus skulptūru festivālā triumfē lietuvieši

© Publicitātes foto

Jelgavā notiekošajā 18.Starptautiskajā ledus skulptūru festivālā "Pasaules brīnumi" šogad triumfējuši Lietuvas mākslinieki, uzvarot gan individuālajā, gan komandu vērtējumā, aģentūru LETA informēja festivāla rīkotāji.

Individuālajā vērtējumā kā vislabākais novērtēts lietuvieša Ķēstuta Musteika darbs "Sniegpārsla plaukstā". Otrajā vietā ierindojies Krievijas mākslinieka Konstantīna Jevdokimova darbs "Brīvība", bet trešo vietu ieņēma dalībnieks no Latvijas Ainars Zingniks ar savu darbu "Ciklops".

Komandu vērtējumā 1.vieta piešķirta lietuviešu Ķēstuta un Vitauta Musteiku darbam "Piedzimšana".

Kā otru labāko darbu komandu sacensībā žūrija novērtējusi Krievijas mākslinieka Sergeja Celebrovska un poļu meistara Vjačeslava Borecka darbu "Dzimšanas noslēpums", bet trešajā vietā vēl vienā komanda no Lietuvas – Tautvils Povļonis un Marins Gauba ar darbu "Čaks Noriss pret Pizas torni".

Festivālā tika piešķirtas arī piecas žūrijas simpātiju balvas un viena žūrijas veicināšanas balva.

Kā ziņots, šogad festivāls Jelgavā vienkopus pulcēja 30 profesionālus māksliniekus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Francijas, Polijas, Bulgārijas, Nīderlandes, Norvēģijas un Kanādas, kuri vairāk nekā 70 tonnas ledus pārvērta mākslas.

Ledus skulptūru festivāla publiskie pasākumi turpināsies arī šodien un rīt Jelgavā, Pasta salā.

Šodien pasākumi Pasta salā sāksies plkst.10.30, kad notiks Jūrmalas teātra rotaļuzvedums bērniem "Svētku brīnumsargi". Tam sekos radošās grupas "Pasaku nams" muzikālā rotaļu izrāde bērniem "Brīnumu gaidot", ledusskulptūru veidošanas paraugdemonstrējumi.

Plkst.18 uzstāsies Laimis Rācenājs un mariači grupa "Sol Y Sombre", pēc tam - Liene Greifāne, kam plkst.21 sekosskulptūru "spīdēšana" un uguņošana.

Arī svētdien, 7.februārī, pa dienu būs Jūrmalas teātra rotaļuzvedums bērniem "Svētku brīnumsargi" un radošās grupas "Pasaku nams" muzikālā rotaļu izrāde bērniem "Brīnumu gaidot", kam sekos ledus skulptūru veidošanas paraugdemonstrējumi.

Plkst.18 uzstāsies Jāņa Lūsēna muzikālā apvienība "Promenāde" un solisti "Anmary" un Uģis Roze, bet no plkst.20 uzstāsies Ozols, kam plkst.21 sekos skulptūru "spīdēšana" un uguņošana.

Visas festivāla dienas no plkst.21.30 pasākuma vietā dejas nodrošinās dīdžeji.