Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Otrdien gaiss iesils līdz +7, +8 grādiem; nedēļas otrajā pusē snigs

© F64

Šonedēļ Latvijā valdīs nepastāvīgi laika apstākļi, bieži gaidāmi nokrišņi. Kopumā Latvijā valdīs siltās gaisa masas – pat naktīs vien atsevišķos rajonos gaisa temperatūra pazemināsies līdz 0, -1 grādam, bet dienas laikā otrdien un trešdien tā paaugstināsies pat līdz +7,+8 grādiem, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Nedēļas pirmajā pusē Latvijā valdīs mēreni līdz mēreni stipri dienvidu puses vēji, nedēļas otrajā pusē tie uz dažām dienām iegriezīsies no ziemeļu puses, kas veicinās vēsāku gaisa masu ieplūšanu. Atbilstoši mainīsies arī nokrišņi – nedēļas sākumā pa laika līs, valsts austrumos gaidāms arī slapjš sniegs, bet nedēļas otrajā pusē, kad Latviju no dienvidiem šķērsos plaša mākoņu zona, kas valsts austrumos nesīs pat ilgstošus nokrišņus, tie pāries slapjā sniegā un sniegā. Uz laiku Vidzemē un Latgalē atkal izveidosies sniega sega, kas gan jau svētdien atkal kusīs, jo stabila sala apstākļu iestāšanās vēl aizvien nav gaidāma, informē sinoptiķi. 

Nedēļas sākumā un vidū uz ceļiem atsevišķos posmos nakts un rīta stundās veidosies apledojums, savukārt ceturtdien un piektdien, kad valsts austrumos snigs un pazemināsies gaisa temperatūra, šajā reģionā veidosies gan ceļu apledojums, gan arī snigšanas laikā būs pasliktināta redzamība.