Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Aiztur autovadītāju, kurš alkohola reibumā bēg no policijas

© Valsts policija

Vakar, 8. februārī Valsts policija Ķengaragā un Pļavniekos rīkoja profilaktiskos pasākumus. To mērķis bija konstatēt iespējamos gadījumus, kas saistīti ar narkotiku un alkohola nelikumīgu apriti, kā arī konstatēt citus iespējamos likumpārkāpumus.

Reidā piedalījās Rīgas reģiona Ķengaraga iecirkņa, Ogres iecirkņa, Siguldas iecirkņa un Saulkrastu iecirkņa policisti.

Kopā no pulksten 19.00 līdz 04.00 tika pārbaudītas 75 personas, tostarp 51 autovadītājs. Astoņām personām tika sastādīti administratīvo pārkāpumu protokoli: divos gadījumos par dzīvesvietas nedeklarēšanu; vēl divos gadījumos par atrašanos sabiedriskā vietā tādā alkohola reibuma stāvoklī, kas aizskar cilvēka cieņu. Tika aizturēts arī viens automašīnas vadītājs alkohola reibumā. Iereibušais šoferis nepakļāvās policijas aicinājumam apturēt automašīnu un metās bēgt. Vestienas un Vietalvas ielu krustojumā viņš nesavaldīja stūri un ietriecās stabā. Uz notikuma vietu tika izsaukta Ceļu policija. Tāpat trim personām sastādīts protokols par identitātes slēpšanu, jo personas atteicās nosaukt savus datus.

Profilaktisko pasākumu laikā tika aizturēts arī 1995. gadā dzimis vīrietis, kurš bija meklēšanā par izvairīšanos no cietumsoda, kas viņam bija piespriests par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā.