Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

ASV vēstniece pēc viesošanās Muceniekos gandarīta par Latvijas iesaisti bēgļu uzņemšanā

© F64

ASV vēstniece Latvijā Nensija Petita, kura šodien viesojās patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā Muceniekos, gandarīta par Latvijas pieliktajām pūlēm, kopīgi ar starptautisko sabiedrību iesaistoties bēgļu uzņemšanā.

Vēstniece aģentūrai LETA neslēpa prieku par iespēju šodien viesoties Muceniekos un aprunāties ar bēgļu ģimeni no Irākas. "Viņi ir pateicīgi gan par iespēju būt Latvijā, gan par līdz šim saņemto palīdzību," viņa sacīja, norādot, ka irākiešu ģimene, ar ko šodien tikās, ir gatava apgūt latviešu valodu, iesaistīties darba tirgū un palikt dzīvot Latvijā.

"Bēgļi, kā to apliecina arī šīs ģimenes stāsts, dodas briesmu pilnā ceļojumā ar mērķi nodrošināt drošu un labklājīgu nākotni savai ģimenei," viņa sacīja. "Mēs vēlamies uzteikt Latvijas pūles, kopīgi ar starptautisko sabiedrību iesaistoties bēgļu uzņemšanā, lai atrisinātu radušos humanitāro krīzi," piebilda vēstniece.

Arī ASV ir apņēmusies sniegt palīdzību. Kopš Sīrijas konflikta sākuma krīzes atrisināšanai ASV sniegušas humanitāro palīdzību 5,1 miljarda ASV dolāru apmērā.

Pagājušajā gadā ASV uzņēma 70 000 bēgļu, un šogad ASV plāno šo skaitli vēl palielināt.

Kā ziņots, Latvija divu gadu laikā apņēmusies no Grieķijas un Itālijas uzņemt 531 patvēruma meklētāju, kas sākotnēji uzturēsies Muceniekos. Neraugoties uz šo patvēruma meklētāju uzņemšanu, Latvijā, šķērsojot valsts austrumu robežu, ikdienā iekļūst nelegālie imigranti, no kuriem daļa pieprasa patvērumu Latvijā.