Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

Mēģinās uzstādīt rekordu ar lielāko gaisa balonā vienlaikus salaulāto pāru skaitu

© F64

Svētdien, 14.februārī ziemas gaisa balonu festivālā "Love CUP 2016", Jēkabpilī, mēģinās uzstādīt pasaules Ginesa rekordu "Vislielākais vienlaikus lidojumā gaisa balonā salaulāto pāru skaits".

Dalību ziemas gaisa balonu festivālā "Love CUP 2016" ir apstiprinājuši vairāki desmiti pilotu, kas uz Jēkabpili un tai līdzās esošajiem Krustpils, Salas un Viesītes novadiem atvedīs līdz šim Latvijā neredzētus gaisa balonus.

"Jēkabpilī lidos iespaidīgais, 16 vietu gaisa balons, kas izmēros salīdzināms ar tramvaju. Pirmo reizi Latvijā lidos sirsniņas formas gaisa balons, turklāt mums festivālā lidos veselas trīs sirdis! Būs arī desmitvietīgi gaisa baloni, kā arī baloni ar astoņu un sešu cilvēku ietilpību, kuriem līdzās ierastie četrvietīgie baloni izskatīsies mazi, taču joprojām krāšņi un krāsaini," ir gandarīta ziemas gaisa balonu festivāla "Love CUP 2016" direktore Inga Ūle.

"Ir būtiski, ka šis nav komerciāls pasākums, kurā piloti par savu darbu no apmeklētājiem vēlas saņemt kādu samaksu - pat simbolisku ne. Uz Latviju piloti nedodas arī sportot. Katru no viņiem uzrunā festivāla pamatdoma - apvienoties vienotā lūgšanā klātienē un internetā pret karu, PAR mīlestību, kas ir spēcīga, dziedinoša un ceļ debesīs. Tieši tāpēc pilotiem ir vēlme šeit piedalīties, pat ja tas nozīmē celt ārā ieziemotu gaisa balonu. Turklāt, katrs vēlas piedalīties īsta, sertificēta Ginesa rekorda tapšanā, jo ir skaidrs - salaulāt lidojumā 50 pārus, jeb 100 cilvēkus nav joka lieta, bet izdarīta, tā noteikti neizdzēšami paliks atmiņā," atzīst Inga Ūle. Viņa piebilst, ka atsaites lidojumos būs iespējams doties gan ar ierastajiem četrvietīgajiem, gan arī lielākiem gaisa baloniem. Tostarp atsaites lidojumus piedāvās arī gaisa balons, kurā lidojis visā pasaulē pazīstamais britu biznesa magnāts, holdinga " Virgin Group" un aviosabiedrības "Virgin" īpašnieks Ričards Brensons (Richard Branson).

Festivālā piedalīsies arī izcilais pilots Leonīds Tjuhtajevs, kurš pirms nepilna gada, pārlidojot pāri Klusajam okeānam, pats uzstādīja divus jaunus Pasaules rekordus - garākais un ilgākais lidojums ar gaisa balonu. Bet kopumā savā karjerā viņš uzstādījis gandrīz desmit Pasaules rekordus.

Ginesa rekords ir pieteikts un ar nosaukumu "Largest airborne wedding" ir oficiāli reģistrēs pasaules Ginesa rekordaorganizācijā, kas, aktivitātei noslēdzoties to oficiāli arī izziņos un organizatoriem izsniegs atbilstošu sertifikātu.