Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Sinoptiķi neiepriecina ar laika prognozi nākamajai nedēļai

© F64

Naktī daudzviet gaidāmi nokrišņi, gaiss atdzisīs no 0 līdz -4 grādiem. Dienā vietām gaidāms sniegs, slapjš sniegsun pat lietus. Pūtīs lēns vējš, gaiss iesils līdz +5 grādiem, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Kā jau ziņots, zemes virsmu Latvijas centrālajos un austrumu rajonos klāja līdz pat 5-8 cm bieza sniega sega, kas vēlreiz atgādināja par to, ka šobrīd ir tikai februāra otrās dekādes sākums - Latvijā šajā periodā parasti valda sals un sniegs.

No pirmdienas pakāpeniski virs mūsu reģiona pastiprināsies anticiklons – nokrišņi mitēsies, nedēļas vidū debesis pat skaidrosies un dienas būs saulainas, ar lēnu vēju. Tomēr tas sekmēs gaisa atdzišanu – naktīs visā Latvijā ir gaidāms sals, termometra stabiņš vietām noslīdēs pat līdz -7...-9 grādu atzīmēm, valsts austrumos arī dienas laikā temperatūra nepaaugstināsies virs 0 grādiem.

Šobrīd LVĢMC rīcībā esošā informācija liecina par to, ka trešās dekādes sākumā mūsu reģionā atkal varētu stabilizēties tā sauktā rietumu gaisa masu plūsma – no jauna kļūs siltāk, bieži gaidāmi arī nokrišņi, taču tas jau būs slapjš sniegs, kas pāries lietū.