Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Šogad Lielās Talkas laikā atkārtots talcinieku rekords

© publicitātes

Šogad Lielajā Talkā sakopt un labiekārtot apkārtējo vidi devušies aptuveni 190 000 cilvēku, kā rezultātā ir atkārtots 2011.gadā uzstādītais talkas dalībnieku skaita rekords. Brīvprātīgie šogad aktīvi rosījušies ne vien 1750 apstiprinātajāstalkas vietās, bet arī ārpus oficiālajām talkas vietām, kā arī sakopšanas darbi norisinājušies arī pirms 23.aprīļa.

Visvairāk cilvēku dažādās vides kopšanas aktivitātes pulcējušies Rīgā un Vidzemē, kur talkojuši aptuveni trešdaļa talkas dalībnieku, gandrīz tikpat aktīva bijusi arī Latgale. Ceturtdaļa Lielās Talkas brīvprātīgo talkas dalībnieku piedalījušies talkās Zemgalē, bet 13% talkojuši Kurzemē.

Daudzviet pirmie talkotāji pie daba ķērušies jau pašā rīta agrumā – par pirmajām talkām ziņots jau neilgi pēc 7:00 no rīta. Sakoptas gan ceļmalas un meži, gan māju pagalmi un kāpņu telpas. Liela daļa talkotāju norāda, ka pēc paveiktā darba esot bijusi liela gandarījuma sajūta, kā arī atlikusī dienas daļa pavadīta kopīgās pēctalkas aktivitātēs – ieturot kopīgas maltītes un atskatoties uz padarīto.

Lielās Talkas organizatori pateicas ikvienam par ieguldīto darbu un vēl arī ikdienā rūpēties par apkārtējo vidi, lai Latvijas simtgadē mēs varētu teikt, ka Latvija ir zaļākā valsts pasaulē!

“Lielo talku 2016” atbalsta lieldraugi “Rīgas brīvostas pārvalde”, būves firma “Binders” un  “Latvijas Valsts meži”, kā arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Latvijas Vides aizsardzības fonds, Latvijas Atkritumu saimniecības uzņēmumu asociācija, RIMI un “DHL”. Par Lielās Talkas jaunumiem šogad ziņo atbalstītāji LNT, TV3, Pirmais Baltijas kanāls, Rīga TV24, TVnet.lv, Latvijas radio 2, PIECI.LV, 1188 un nacionālā informācijas aģentūra LETA. Tāpat par atbalstu paldies sakām tulkošanas birojam “Valodu koks”.