Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Bauskas novada deputāti vadībai pārmet riskēšanu ar budžetu

Bauskas novada domes priekšsēdētājs Raitis Ābelnieks © F64

Vakardienas Bauskas novada domes sēdē bezpartejiskie deputāti Aivija Kursīte un Aleksandrs Novickis rosināja izteikt neuzticību Bauskas novada domes priekšsēdētājam Raitim Ābelniekam (VL-TB/LNNK) un viņa vietniekam Alvim Feldmanim (LSDSP). Deputāti uzskata, ka novada vadība riskējusi ar pašvaldības budžetu, vēl pirms Valsts kases (VK) aizņēmuma saņemšanas parakstot līgumu par daudzfunkcionāla sporta un atpūtas centra būvniecību Salātu ielā 5A.

Lēmumu atbalstīja tikai abi deputāti, aģentūrai LETA apstiprināja Kursīte.

Viņa skaidro, ka balsojums iniciēts, lai izvērtētu novada vadības rīcību, parakstot līgumu par daudzfunkcionāla sporta un atpūtas centra būvniecību vēl pirms VK apstiprinājuma saņemšanas.

"Toreiz mums skaidroja, ka konceptuālais atbalsts ir saņemts. Taču lēmuma vēl nebija. Ja līdzekļi netiktu piešķirti? Ar uzņēmumu jau noslēgts līgums, līdz ar to tas var pieprasīt no pašvaldības sodu, ja pašvaldība lauztu līgumu. Vai arī nāktos visu maksāt no pašvaldības budžeta," pauž Kursīte.

Abi deputāti novada vadību aicinājuši vērtēt arī Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijai un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam.

"Pēc dažādu institūciju iesaistīšanās līgums tika papildināts ar nosacījumu, ka tas stāsies spēkā tikai pēc tam, kad būs finansējums no valsts," stāsta Kursīte. Pēc viņas rīcībā esošās informācijas, pašlaik finansējums no VK jau ir apstiprināts.

LETA jau ziņoja, ka februārī Bauskas Bērnu un jaunatnes sporta skolas direktore Biruta Grantiņa parakstīja līgumu ar SIA "Abora" par daudzfunkcionāla sporta un atpūtas centra būvniecību Salātu ielā 5A.

Daudzfunkcionālā sporta un atpūtas centra būvniecības darbu līgumcena ir 2 592 693 eiro, neskaitot pievienotās vērtības nodokli, un SIA "Abora" šajā iepirkumā uzvarējusi 13 pretendentu konkursā. Būvniecības kopējās izmaksas ir 3 137 159 eiro.

Daudzfunkcionālā sporta un atpūtas centra projektu paredzēts pabeigt 15 mēnešos. Būvniecību plānots sākt 2016.gadā, iestājoties būvniecības sākšanai labvēlīgiem laika apstākļiem.

Deputāti novada domes pagājušā gada decembra sēdē apstiprināja ieceri ņemt aizņēmumu 1 637 158 eiro apmērā VK ar tās noteikto aizņēmuma procentu likmi, no tiem 643 918 eiro - 2016.gadā, bet 2017.gadā - 993 240 eiro.

Aizņēmuma atmaksas termiņš būs 30 gadi, paredzot, ka aizņēmuma pamatsummas atmaksa jāsāk 2018.gada martā.