Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Latgalē notiek Podnieku dienas

© latgale.lv

Šajā nedēļas nogalē Rēzeknes novada Ozolaines un Lūznavas pagastā norisināsies tradicionālo Latgales podnieku dienu galvenie pasākumi.

Podnieku dienu ceplis tika iekurināts jau vakar pie keramiķa Staņislava Viļuma Ozolaines pagasta "Cukrasātā". Bet šodien rīts ausa ar cepļa atvēršanu. No plkst.10 ikvienam ir iespēja paturēt rokās vēl siltos podnieku veidotos darbus, kas tikko izcelti no izkurinātā keramikas cepļa. Pēc tam visi keramiķu talanta cienītāji tiks aicināti uz Latgales podnieku dienu izstādes atklāšanu Lūznavas muižā.

Keramikas izstādē Latgales podniecības meistari piedāvās apskatīt krāšņi glazēto un niansēm bagāto reducēto (melno) keramiku dažādās formās, krāsās un pielietojumos. Podnieku dienu izstādi papildinās lietuviešu komponista un gleznotāja Mikolaja Konstantina Čurļoņa darbu reprodukcijas un dokumentālās fotogrāfijas.

Latgales podnieku dienas organizē Rēzeknes novada pašvaldība, tautas lietišķās mākslas studija "Rēzeknes apriņķa pūdnīki" un Latgales Kultūrvēstures muzejs, atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds. Šogad māla meistari kopā pulcēsies jau 36.reizi.