Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

Valsts neatkarības atgūšanas gadadienu aicina svinēt pie balta galdauta

© F64

Latvijas neatkarības atgūšanas gadadienā Kultūras ministrija aicina iedzīvotājus sākt jaunu tradīciju - svinēt Baltā galdauta svētkus, aģentūru LETA informēja ministrijā.

Šajā dienā valsts iedzīvotāji ir aicināti pulcēties pie viena galda ģimenes, draugu, kaimiņu vai kopienas lokā, radot svētkus sev pašiem. "Mūsu tautas folklora vēsta par visu četru galda stūru simbolisko nozīmi dzīvesziņas veidošanā - gluži kā katrs galda stūris ir vajadzīgs, tā arī katrs latvietis ir piederīgs Latvijai un ikviens saimes galds - Baltā galdauta svētkiem," norāda kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK).

Tāpat iedzīvotāji ir aicināti sociālajos tīklos ziņot, kā svin Baltā galdauta svētkus, ierakstiem pievienojot tēmturus ''#mans4maijs'' ''un #LV100''.

Baltā galdauta svētku tradīcija tiek sākta, gatavojoties valsts simtgades svinībām, kas sāksies jau nākamgad. Latvijas valsts simtgades svinības norisināsies piecu gadu periodā no 2017.gada aprīļa līdz 2021.gada janvārim, aptverot galvenos ar Latvijas valsts izveidi un nostiprināšanos saistītos notikumus.