Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Postošā ugunsgrēkā Daugavpilī iet bojā sieviete

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 4.maija plkst. 6.30 līdz 5.maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 93 izsaukumus – 79 uz ugunsgrēku dzēšanu un 14 uz glābšanas darbiem, savukārt pieci no izsaukumiem bija maldinājumi.Ugunsgrēkos gāja bojā viens cilvēks.

Plkst. 8.25 VUGD saņēma izsaukumu uz Ceriņu ielu Daugavpilī, kur dega dzīvojamā māja.Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienstāvu dzīvojamā māja deg ar atklātu liesmu 60m2 platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā apmēram 45 gadu veca sieviete. Plkst. 12.13 ugunsgrēks tika likvidēts un šī notikuma apstākļus noskaidros Valsts policija.

Plkst. 13.22 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Pļaviņu ielu Ogrē, kur dega dzīvojamās mājas garāža 30m2 platībā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, kadzīvojamās mājas garāžā deg vieglā automašīna un garāžas jumts. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 16.02.

Aizvadītajā diennaktī plkst. 16.58 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Ozolciema ielu Rīgā, kur 12 stāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī bija piededzis ēdiens un tas radījis sadūmojumu. Ugunsgrēks tika likvidēts pašu spēkiem. VUGD aicina iedzīvotājus neatstāt bez pieskatīšanas ēdienu uz plīts, jo tas var novest pie ugunsnelaimes. VUGD iesaka mājās uzstādīt dūmu detektorus, jo tas ir viens no vienkāršākajiem veidiem, kā laikus pamanīt iespējamo ugunsnelaimi un, līdz ar to, pasargāt savas mājas un līdzcilvēkus no briesmām.

Līdztekus brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, meža zemsedze, krūmi un koki, dārza māja, pirts, četri šķūņi, neapsaimniekota ēka un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās dzēst arī 26 kūlas ugunsgrēkus, kuru kopējā degšanas platība bija vairāk kā 10 hektāri.