Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Prātam neaptverama traģēdija Daugavpils novadā

© F64

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 5.maija plkst. 6.30 līdz 6.maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 79 izsaukumus – 52 uz ugunsgrēku dzēšanu un 17 uz glābšanas darbiem, savukārt desmit no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 21.50 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Ambeļu pagastu Daugavpils novadā, kur Dubnas upē bija noslīcis cilvēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji ieraudzīja, ka apmēram trīs metrus no krasta atrodas noslīcis apmēram 56 gadus vecs vīrietis. Ugunsdzēsēji glābēji noslīkušo izcēla no ūdens un nodeva policijai.

Ņemot vēra, ka pavisam drīz tiks atklāta vasaras peldēšanās sezona, VUGD aicina domāt par drošību uz ūdens. Peldēties ieteicams tikai tad, kad ūdens temperatūra ir sasniegusi vismaz +18C0.Pirms peldēšanās ir jāpārbauda ūdenstilpnes gultne, jo ziemas laikā tā var būt mainījusies un uz tās var atrasties dažādi priekšmeti. VUGD aicina iedzīvotājus nepārvērtē savus spēkus un sezonas sākumā peldēšanas laikam vajadzētu būt īsākam, bet pēc tam, kad organisms ir jau pieradis, peldes var kļūt ilgākas.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, meža zemsedze, kūla, krūmi un koki, dārza māja, pirts, šķūnis un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.