Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Latviju mudina risināt neiecietības izpausmes pret imigrantiem

Attēlam ir ilustratīva nozīme © SCANPIX

ANO Cilvēktiesību padomes Vispārējā periodiskā pārskata darba grupas 24.sesijā ASV mudinājušas Latviju turpināt risināt neiecietības izpausmes pret imigrantiem, liecina ANO Cilvēktiesību padomes Vispārējā periodiskā pārskata darba grupas ziņojuma projekts.

Interaktīvā dialoga laikā ASV esot uzslavējušas Latviju par tolerantas sabiedrības veicināšanu un tās centieniem atgriezt ebreju kopienas īpašumus un mudināja uz turpmāku progresu šajā jomā.

Vienlaikus tās arī mudināja Latviju turpināt risināt neiecietības izpausmes pret imigrantiem, patvēruma meklētājiem, bēgļiem un etnisko un reliģisko minoritāšu pārstāvjiem.

Savukārt Saūda Arābija uzslavēja centienus stiprināt cilvēktiesības un nodrošināt nākotni ikvienam pilsonim, neatkarīgi no viņu izcelsmes. Tā gan pauda bažas par rasu diskriminācijas izpausmēm, diskrimināciju reliģiskās pārliecības dēļ, naidu pret ārzemniekiem un islāmofobiju.

Tikmēr Pakistānu iedrošinājuši tādi pasākumi kā jaunie likumi, kas aizsargā sievietes pret vardarbību. Tomēr tā ar bažām norādīja uz to, ka cilvēku tirdzniecības upuri joprojām tiek uzskatīti par nelegālajiem migrantiem, kā arī pieaugošo negatīvo politisko diskursu attiecībā pret migrantiem, jo īpaši musulmaņiem.

Jau vēstīts, ka ANO dalībvalstis Latvijai cilvēktiesību jomā izvirza 173 rekomendācijas, iesakot risināt mazākumtautību integrācijas problēmas, nodrošināt patvēruma meklētāju tiesības, kā arī apkarot vardarbību ģimenē.

Rekomendāciju sākotnējo izvērtējumu veica Latvijas delegācija, pieņemot lēmumu atbalstīt 74 rekomendācijas, apņemoties līdz šā gada jūnijam izvērtēt 96 rekomendācijas, kā arī noraidot trīs rekomendācijas.

Latvija noraidīja tās rekomendācijas, kas aicināja mainīt valsts valodas politiku.