Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Dzīvnieku patversme Rīgā saņēmusi kārtējo "dāvanu" no kaķu saimniekiem

© Laura Karnīte/ Facebook

Patversmes "Dzīvnieku Draugs" darbiniece Laura Karnīte sociālajā tīklā facebook ziņo par kārtējo nepatīkamo pārsteigumu, kuru sarūpējuši bezatbildīgi mīluļu saimnieki. Par laimi mazuļi laicīgi atrasti un nu sāksies cīņa par viņu dzīvībām.

"Darba diena beigusies. Laiks braukt mājās. Ierastas kustības, ierastas trajektorijas līdz patversmes vārtiem. Un tad stop. Jo vārtiem pa vidu stāv kartona kastīte - maza, zaļganpelēka, gandrīz nemanāma uz pelēkā asfalta. Kādas sadzīves tehnikas iepakojums. Sānos vēlīgi izdurti caurumi. Nav šaubu par to, kas tur iekšā, jautājums tikai - cik. Un prieks par to, ka tieši es braucu pirmā. Jo, iebraucot vārtos no ielas puses, šo kasti varēja arī nepamanīt. Bet tur iekšā četras dzīvībiņas - pāragri atrautas no mammas siltā sāna.

Tas, kura rokas ielika viņus kastē, droši vien naktīs guļ saldu miegu. Sirdsapziņa taču tīra: maisā nelika, akmeni nesēja, upē nemeta, pat caurumiņus izdūra, humānists!

Bet mums tagad ir četri mazi kamoliņi, un priekšā grūta cīņa - izdzīvot vai mirt. Jo viņi vēl ir pārāk maziņi, lai prastu ēst ko citu kā vien mammas pienu, bet ir pietiekami lieli, lai saprastu atšķirību, tāpēc mākslīgais maisījums viņiem negaršo.
Tas, kura rokas ielika viņus kastē, gulēs mierīgi. Bet mēs cīnīsimies par viņiem. Un cerēsim sagaidīt to dienu, kad viņi iemācīsies ēst paši. Vai arī raudāsim tajā dienā, kad mums nebūs izdevies. Turēsiet īkšķus?" raksta Karnīte.