Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Tiesa uz nenoteiktu laiku aptur bijušās KNAB amatpersonas Dravenieces prasību pret biroju

© F64

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šodien uz nenoteiktu laiku apturēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) bijušās amatpersonas Ilzes Dravenieces prasības izskatīšanu pret KNAB.

Lietas izskatīšana apturēta līdz brīdim, kamēr nebūs stājies spēkā lēmums citā Dravenieces lietā.

Jau ziņots, ka Draveniece prasībā lūdz atzīt par spēkā neesošu KNAB uzteikumu, izbeigt atšķirīgu attieksmi un atlīdzināt viņai morālo kaitējumu.

Kopumā Draveniece tiesā iesniegusi vairākus pieteikumus pret KNAB.

Draveniece 2013.gada septembrī tika atbrīvota no Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītājas amata. Nodaļas ar šādu nosaukumu patlaban vairs nav. KNAB norāda, ka strukturālās izmaiņas veiktas atbilstoši jaunajam KNAB reglamentam, kuru bez iebildumiem saskaņoja Ministru prezidente 2014.gadā. Tā rezultātā tika likvidētas nodaļas un izveidotas jaunas. Izmaiņu rezultātā izveidota Politikas plānošanas nodaļa, Sekretariāts un Juridiskā nodaļa, kuru starpā tika pārdalītas funkcijas, kuras līdz tam pildīja Juridiskā un personālvadības nodaļa.

Draveniece ir viena no vairākiem KNAB pašreizējiem un bijušajiem darbiniekiem, kas tiesājas pret KNAB, piemēram, par disciplinārsodiem un citiem KNAB lēmumiem. Visvairāk prasību tiesā iesniegušas tieši Draveniece un KNAB darbiniece Juta Strīķe. Tāpat prasību iesniedzis KNAB amatpersonu un darbinieku arodbiedrības valdes loceklis Juris Pujāts un Operatīvo izstrāžu nodaļas priekšnieks Juris Jurašs.