Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Aizvainotās pacientes māmiņa saņem naudu no Krievijas, lai tiesātos ar Bērnu slimnīcu

© LTV7/ekrānšāviņš

Kāda māte, ar kuras meitu Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas ārsts esot atteicies runāt krievu valodā, sacēlusi pamatīgu skandālu un solījusi griezties tiesā. Izrādās, māte savus draudus ir izpildījusi turklāt naudu saņem no Krievijas organizācijām.

Jau ziņots - kāda māte sociālajos tīklos pirms vairākām nedēļām sūdzējusies,ka neirologs Guntis Rozentāls atteicies ar viņas meitu 14 gadus vecu invalīdi, runāt krieviski, nosaucis meiteni “par divnieku karalieni, kas nezina latviešu valodu”, kā arī aicinājis jauno dāmu savu veselības stāvokli uzzināt ievadot latviski uzrakstīto diagnozi “google” tulkotājā. Sieviete savu sāpi uzticējusi gan LTV 7 žurnālistiem, gan arī Krievijas plašsaziņas līdzekļiem.

Māte sniegusi interviju arī Krievijas organizācijas „Russkoje obšestvennoje dvižeņije” (ROD, Krievu sabiedriskā kustība), pārstāvjiem. Intervijā sieviete apliecina savu nodomu pret vainīgo mediķi vērsties tiesā un panākt viņa atstādināšanu no amata.

Lai varētu sekmīgi pildīt savus draudus, sieviete šai organizācijai lūgusi materiālu un morālu palīdzību un sakās, lai varētu cīnīties ar šo gadījumu, viņai nepieciešams tautiešu atbalsts.

Nauda esot nepieciešama juristam, kuru māmiņai esot ieteicis slavenais prokremliskais aktīvists Illarions Girss. Tāpat sieviete no Maskavas jau saņēmusi pirmo naudas summu - aptuveni 380 eiro.

Tāpat jānorāda - BKUS vadība, komentējot šo situāciju uzsvērusi, ka meitenes mātes apvainojumi varētu arī nebūt līdz galam patiesi, jo saruna ir bijusi starp ārstu un pacienti bijusi privāta un nav iespējams pierādīt tās gaitu, bet ar ārstējošo ārstu slimnīcas vadība konkrēto situāciju jau ir pārrunājusi.