Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

Prezidenta kancelejā veiktas personāla izmaiņas, lai izvairītos no rutīnas

© F64

Izmaiņas Valsts prezidenta kancelejas personālsastāvā saistītas ar iestādes darba pilnveidošanu un darbinieku personīgām izvēlēm, aģentūrai LETA skaidroja Valsts prezidenta likumdošanas un juridiskā padomniece Kristīne Jaunzeme, mierinot, ka kadru mainība neesot nekas ārkārtējs, jo katram darbiniekam ir savi profesionālie izaicinājumi un pieredze.

"Ilgāku laiku, piecus, septiņus un vairāk gadu, nostrādājot vienā iestādē, nereti veidojas rutīna un vēlme pēc pārmaiņām profesionālajā karjerā. Tā ir katra cilvēka izvēle, un tas jārespektē," uzskata Jaunzeme.

Turklāt viņa arī atgādināja, ka Valsts prezidenta kancelejas darba organizācija pastāvīgi tiekot pilnveidota. Ar 1.jūniju Valsts prezidenta komandai pievienojas Valsts prezidenta preses padomnieks Jānis Siksnis. "Nāk klāt jauni un apņēmības pilni profesionāli cilvēki," uzsvēra Jaunzeme.

Kancelejas pārstāve gan izvēlējās nesniegt atbildi uz jautājumu, kas tieši minēts iesniegumos par darba attiecību pārtraukšanu, kā arī to, vai drīzumā gaidāmas jaunas izmaiņas Prezidenta kancelejas personālsastāvā.

Kā iepriekš ziņoja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma", Valsts prezidenta kanceleju drīzumā atstās trīs darbinieki, kuri savu karjeru sāka laikā, kad prezidenta amatu vēl ieņēma Vaira Vīķe-Freiberga.

Pēc LTV rīcībā esošās informācijas, amatu no 1.jūnija atstās prezidenta sabiedrisko projektu vadības padomniece Karīna Rāviņa-Vimba un Preses dienesta vadītāja vietnieks Oskars Volfs. Savukārt personāla vadītāja Kristīne Zīle amatu atstās jūnija vidū.

Visi minētie darbinieki ir strādājuši pie agrākajiem prezidentiem un nav uzskatāmi par politiski aicinātiem.

Jau ziņots, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis par savu nākamo preses padomnieku izvēlējies bijušo Latvijas Radio valdes priekšsēdētāju Jāni Siksni. Iepriekšējais prezidenta padomnieks Gusts Kikusts, kurš vadīja Latvijas Radio ziņu programmas, darbu pēc abpusējas vienošanās atstāja marta sākumā.