Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Saeima drīzumā varētu piešķirt pilsonību argentīniešu futbolistam Torresam

© fkliepaja.lv

Saeima jau nākamajā nedēļā "par īpašiem nopelniem Latvijas labā" varētu piešķirt pilsonību argentīniešu futbolistam Kristianam Torresam, liecina Saeimas mājaslapā publicētais lēmumprojekta teksts. Turklāt Latvijas Futbola federācija (LFF) paudusi apņēmību, ka viņš varētu palīdzēt nacionālajai valstsvienībai.

Pieteikumu iekļaut lēmumu par 30 gadus veco Torresu nākamajā Saeimas sēdē iesniedzis Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Latkovskis (VL-TB/LNNK).

Torress pirmoreiz Latvijā spēlēja 2004.gadā, kad 18 gadu vecumā pievienojās "Jūrmalas" komandai, kurā pavadīja divarpus sezonas un 2007.gadā pievienojās "Liepājas metalurgam".

Vēlāk Torress spēlēja "Jūrmala-VV" komandā, pēc tam vairākas sezonas klubos Azerbaidžānā, bet kopš 2014.gada pārstāv "Liepājas" vienību. Pagājušajā sezonā viņš tika atzīts par Latvijas virslīgas čempionāta labāko pussargu.

Torress jau vairākus gadus ir precējies ar "Liepājas" komandas trenera Mareka Zuntnera māsu, tomēr spēlētājs Latvijā pavadītajā laikā, pēc publiski pieejamās informācijas, nav iemācījies runāt latviski, bet savas latviešu valodas prasmes viņš pats nodēvējis kā "minimālas".

"Savu lēmumu saistīt dzīvi ar Latviju esmu pieņēmis 2013.gadā, kad apprecējos ar savu iecerēto sievieti," savā iesniegumā par uzņemšanu pilsonībā raksta Torress, kurš uzsver, ka vēlas spēlēt Latvijas izlasē un palīdzēt tai 2018.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā. "Ceru, ka būšu noderīgs Latvijas sabiedrībai un ar manu palīdzību Latvijas futbols kļūs vēl pazīstamāks pasaulē."

"Mēs esam pārliecināti, ka Kristians ir spēlētājs, kurš noteikti varētu pastiprināt Latvijas izlasi un palīdzēt sasniegt vēl nebijušu rezultātu," rekomendācijā raksta Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.

"Latvijai pēc ilgāka pārtraukuma ir ielozēta labvēlīga grupa Pasaules kausa kvalifikācijā, un ir lielas cerības, ka, piesaistot Kristianu, mums ir reāla iespēja pacīnīties par ceļazīmi uz 2018.gada Pasaules kausu, kas būtu nenovērtējams panākums Latvijas futbolam un valstij kopumā," rakstījis Latvijas izlases galvenais treneris Marians Pahars. "Esmu pārliecināts, ka Kristians varētu nopietni pastiprināt Latvijas futbola izlasi un palīdzētu sasniegt augstus rezultātus gan Eiropas, gan pasaules līmeņa sacensībās."

Kā zināms, pērn Latvijas pilsonībā tika uzņemts modernās pieccīņas sportists no Ukrainas Ruslans Nakoņečnijs, kurš šonedēļ pasaules čempionātā aizvada izšķirošo cīņu par kvalificēšanos Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.