Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Vējones kundze aicina sievietes rūpēties par savu veselību

© F64

Aicinu Latvijas sievietes rūpēties par savu veselību un regulāri veikt savam vecumam atbilstošas pārbaudes! Dariet to, pirmkārt, sevis dēļ, taču vienmēr atcerieties arī par savām ģimenēm un tuviniekiem, kuriem Jūs esat ļoti vajadzīgas!” sacīja Iveta Vējones kundze, sestdien, 28.maijā, uzrunājot klātesošos kampaņas “Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu!” noslēguma pasākumā.

Visbiežāk mēs par slimībām izvairāmies domāt, paļaujoties uz cerību, ka tās mūs nepiemeklēs. Nereti pat grēkojam ar regulārām veselības pārbaudēm, jo kāpēc gan doties pie ārsta, ja jūtamies labi? Tomēr dzīve mēdz sagādāt negaidītus pārsteigumus, savā uzrunā pauda Vējones kundze.

“Krūts vēzis ir biežākā onkoloģiskā slimība sieviešu vidū Latvijā. Ja sievietes biežāk dotos pie ārsta vai veiktu krūšu pašpārbaudi mājās, tas ļautu savlaicīgi atklāt saslimšanu un veiksmīgāk izveseļoties,” sacīja Iveta Vējone.

Iveta Vējones kundze mudina Latvijas sievietes ne tikai regulāri pārbaudīties pašām, bet arī aicina uzrunāt savas mammas, vecmāmiņas, draudzenes, kaimiņienes un citas sev tuvās sievietes.