Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Pirmdien gaisa temperatūra var sasniegt pat +29 grādus

© f64.lv

Dienā daudzviet gaidāmas pērkona lietusgāzes, pūtīs mērens ZA/A puses vējš un gaiss iesils no +24 līdz pat +29 grādiem, bet vietām piekrastē tikai no +18 līdz +20 grādiem, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Kā jau ziņots, maijs noslēgsies ar vasarīgi siltiem laika apstākļiem, gaidāmas pat karstas dienas, bet jūnija sākumā uz dažām dienām mūsu reģionā atkal ieplūdīs vēsāks gaiss.

Nākamās nedēļas sākumā kļūs vēl siltāks, lai arī atsevišķos rajonos gaidāmas lietusgāzes un pērkona negaiss. Nākamās nedēļas otrajā pusē no ziemeļaustrumiem, ziemeļiem mūsu reģionā ieplūdīs vēsākas gaisa masas. Ziemeļu puses vējš brāzmās sasniegs pat 15-17 m/s. Tas atsevišķās dienās varētu atnest arī lietus mākoņus. Gaidāms, ka dienas laikā gaisa temperatūra visā Latvijā būs zemāka par 20 grādiem, bet naktīs, vējam pierimstot un debesīm skaidrojoties, iespējamas salnas. Vēsās gaisa masas mūsu reģionā neuzkavēsies ilgstoši, un jūnija pirmās dekādes vidū pakāpeniski atgriezīsies vasarīgs siltums.