Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Vilks: Spiedienu uz VID rada arī organizētā noziedzība

© F64

2.lapa

Māra Kučinska valdībai patlaban būtu jākoncentrējas uz divām trim būtiskākajām reformām - izglītības sistēmas, veselības aprūpes un tiesiskās vides reformu, šorīt uzskata A. Vilks.

"Ir jākoncentrējas uz divām trim būtiskākajām lietām, kurās reformu var paveikt un kam ir viegli izsekot. Tā vietā valdība izkaisa spēkus plašā jautājumu lokā," sacīja Vilks, atbildot uz jautājumu, kā panākt valsts ekonomiskās attīstības paātrināšanos.

Vilks uzskata, ka patlaban valsts ir ieslīgusi lēnā, stagnējošā attīstības posmā, jo politiskā vide ir vāja.

"Attīstība ir lēna, bez lieliem satricinājumiem, jo tādu plūstamību bez lielām izmaiņām pieprasa politiskā vide. Politiskā sistēma neprasa jaunus cilvēkus, kuri varētu būt izmaiņu nesēji," sacīja Vilks.

Viņaprāt, Latvijas iekšzemes kopprodukts gadā varētu augt nevis par 2%, bet par 4-5%, taču to kavē politiskā vide, kurā nesteidzas ar būtiskāko reformu veikšanu.

"Pašlaik ļoti būtiska ietekme uz valdību ir pašvaldībām, kurām ir liela pretestība jebkādām izmaiņām. Pašvaldību mērķis ir neko nemainīt. Jebkādas izmaiņas prasa drosmi un zināmu pretestību, taču nav cilvēku, kas to varētu uzņemties," sacīja Vilks.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā