Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

UZMANĪBU: Svarīga informācija suņu saimniekiem

© Liepājas pilsētas pašvaldības dzīvnieku patversme "Lauvas sirds"

Sakarā ar Latvijā valdošo svelmi, Liepājas pilsētas pašvaldības dzīvnieku patversme "Lauvas sirds" izlpatījusi brīdinājumu visiem suņu saimniekiem, kuri mēdz ar mīluli braukt mašīnā.

"Nekad neatstājiet suni mašīnā karstā laikā!

Daudzi cilvēki vēl aizvien ir pārliecināti, ka suņus var atstāt mašīnā, ja tā novietota ēnā vai tai ir nedaudz atvērti logi. Taču automašīnas novietošana ēnā un logu atvēršana nemazina karstumu tajā. Automašīna pat 22 grādus siltā laikā uzkarst ļoti ātri, un stundas laikā temperatūra salonā var sasniegt pat 50 grādus, kas dzīvniekam bieži vien izraisa neatgriezeniskus orgānu bojājumus vai nāvi, uzsver dzīvnieku aizstāvji.

Nodrošiniet sunim vēsumu brauciena laikā:

Braucot karstā un saulainā dienā, lietojiet saules sargus, kā arī nedaudz atveriet logus, lai nodrošinātu salonā gaisa cirkulāciju. Cik vien bieži iespējams, padzirdiet suni. Jāņem vērā, ka suņi nespēj atdzist tik ātri, kā cilvēki, tāpēc ļoti ātri var ciest no karstuma dūriena un dehidrācijas.

Ja sunim ir karstuma dūriens:
Ja pamanāt, ka suns kļuvis apātisks, miegains, kustas nekoordinēti, smagi elso, pārmērīgi siekalojas, smagākos gadījumos arī vemj, tad dzīvnieks nekavējoties jānogādā ēnainā un vēsā vietā un jāizsauc vetārsts. Nelielos daudzumos jādzirda ar vēsu ūdeni, jāapklāj ar mitru dvieli un, ja iespējams, jānodrošina gaisa plūsma ar ventilatora palīdzību. Taču nedrīkst pārcensties un pieļaut, ka suns no straujās atdzišanas sāk trīcēt," brīdina dzīvnieku patvrsme.