Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Finanšu ministre pieņems Pētersones atkāpšanos

© F64

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) pieņems Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītājas Ināras Pētersones atlūgumu, aģentūrai LETA apstiprināja finanšu ministre.

Reizniece-Ozola stāstīja, ka Pētersones aiziešana būs zaudējums valsts pārvaldei, tāpēc ministre apsver iespēju aicināt Pētersoni palikt valsts pārvaldē, piemēram, padomnieces statusā.

Pēc atkāpšanās no amata Pētersonei VID vadītājas pienākumi būs jāpilda mēnesi, savukārt Reizniece-Ozola apņēmusies šajā laikā izsludināt konkursu uz VID vadītāja amatu.

Kā ziņots, Pētersone vakar Reizniecei-Ozolai iesniedza atlūgumu, taču ministre to vēl nepieņēma.

Pētersone VID ģenerāldirektora amatā tika apstiprināta 2013.gada 22.oktobrī. Šim amatam viņa tika virzīta pēc toreizējā finanšu ministra Andra Vilka (V) ieteikuma.

Pētersone nodokļu jomā strādā kopš 1995.gada. Gandrīz 15 gadus viņa vadījusi VID struktūrvienības, kuru darbs saistīts ar audita un nodokļu kontroles organizēšanu, savu profesionālo karjeru veidojot no auditores līdz ģenerāldirektora vietnieces amatam. Pētersone ieguvusi profesionālo maģistra grādu ar lauksaimniecības ekonomista grāmatveža kvalifikāciju, kā arī maģistra grādu un uzņēmumu un iestāžu vadītāja kvalifikāciju.

VID ģenerāldirektora vietniece nodokļu jomā, Nodokļu kontroles pārvaldes direktore Pētersone par VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju tika iecelta 2013.gada jūlijā. Iepriekšējā VID ģenerāldirektore Nelija Jezdakova atstāja amatu pēc pašas vēlēšanās.