Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Traģiska nelaime piemeklē divus atpūtniekus

© f64

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 31.maija plkst. 6.30 līdz 1.jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests(VUGD) saņēma 52 izsaukumus, no kuriem 30 bija uz ugunsgrēku dzēšanu un 19 uz glābšanas darbiem, bet trīs no izsaukumiem bija maldinājumi.

Daudzi iedzīvotāji no šobrīd valdošā karstuma veldzējas atpūšoties pie ūdens un peldoties, tomēr vakardien šāda atpūta traģiski beidzās diviem vīriešiem. Plkst. 19.14 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Kuldīgas novada Laidu ielu, kur Brūžu dīķī slīka cilvēks. Pēc aculiecinieku teiktā, aptuveni 23 gadus vecais vīrietis bija peldējis uz dīķa vidū esošo salu, bet peldot atpakaļ pazudis. Ugunsdzēsēji glābēji ar glābšanas dēli un laivu pārbaudīja aptuveno vietu, kur vīrietis pazuda un atrada viņu apmēram 3 metru dziļumā. Nogādājot vīrieti krastā, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi konstatēja viņa nāvi.

Tieši pusnaktī VUGD saņēma izsaukumu uz Vaiņodes novada Vaiņodes pagastu, kur Bātas dzirnavu dīķī bija ielēcis vīrietis, bet nebija iznācis laukā. Vairāk kā stundu pārmeklējot dīķi ar laivu un glābšanas dēli, ugunsdzēsēji glābēji aptuveni 35 gadus veco vīrieti neatrada. Šodien meklēšanas darbus turpinās ūdenslīdēji.

VUGD aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem un nepārvērtēt savus spēkus dodoties peldēties, kā arī nedoties peldēties vienatnē.