Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Vasaras saulgriežu brīvdienās reģionu veikalos apgrozījums pieaug par 20%

© F64

Vasaras saulgriežu brīvdienās reģionu veikalos apgrozījums pieaug par 20%, aģentūrai LETA stāsta SIA "Rimi Latvia" un SIA "Maxima Latvija" pārstāvji.

"Maxima" veikalu pārstāvis Jānis Beseris norāda, ka 2014. un 2015.gadā Līgo un Jāņu dienā "Maxima" veikalos, kas atrodas reģionos, pārdošanas rādītāji, salīdzinot ar ikdienu, kopumā vidēji palielinājušies par aptuveni 7%. Taču, raugoties nedaudz garākā laika posmā, pēdējo divu gadu laikā attiecībā pret mēneša sākumu apgrozījums reģionu veikalos kopumā vidēji audzis par aptuveni 20%.

Savukārt "Rimi Latvia" pārstāve Inga Bite atzīmē, ka Līgo svētku laikā reģionu veikalos tradicionāli novērots pieprasījuma pieaugumu pēc dažādām svētkos noderīgām precēm, piemēram, pārtikas, precēm atpūtai, grilēšanas piederumiem.

Šajā laikā "Rimi" veikalu apmeklētāju skaits reģionu veikalos pieaug apmēram par 20%, salīdzinot ar ikdienu.

"Tas ļauj domāt, ka šos svētkus liela daļa iedzīvotāju izvēlas svinēt ārpus Rīgas, iepērkoties "Rimi" un "Supernetto" veikalos tuvāk svinību vietai," skaidro Bite.

Tikmēr "Maxima" pārstāvis Beseris atklāj, ka apgrozījums Rīgas veikalos tieši Līgo un Jāņu dienā, salīdzinot ar ikdienu, pēdējo divu gadu laikā nav būtiski mainījies un bijis pavisam nedaudz mazāks nekā ikdienā. Taču svētku nedēļā kopumā apgrozījums Rīgas veikalos 2014. un 2015.gadā kopumā vidēji pieaudzis par gandrīz piektdaļu.