Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Viņķele apmierināta, ka jautājums par viņas izslēgšanu izrunāts

© Gints Ivuškāns, F64 Photo Agency

Saeimas deputāte Ilze Viņķele (V) ir priecīga, ka jautājums par viņas izslēgšanu no partijas "Vienotība" ir izrunāts, un viņa cer, ka partija varēs konstruktīvi un profesionāli turpināt darbu.

Taujāta, kā vērtē "Vienotības" valdes lēmumu viņu no partijas neizslēgt, bet par statūtu pārkāpumu izteikt brīdinājumu, Viņķele aģentūrai LETA sacīja, ka "tāds tas lēmums, ko tur vērtēt". Vaicāta, vai politiķi šāds lēmums apmierina, Viņķele atbildēja, ka ir priecīga, ka jautājums ticis izrunāts. Tāpat viņa izteica cerību, ka partija varēs turpināt konstruktīvi un profesionāli strādāt.

Savukārt atbildot uz jautājumu, vai politiķe neplāno kādas tālākas darbības, piemēram, pati izstāties no partijas, Viņķele atjautāja, kāpēc viņai tas būtu jādara, un piebilda, ka tālākus komentārus nesniegs.

"Vienotības" valde šodien pieņēma lēmumu brīdinājumu izteikt arī Saeimas deputātei Lolitai Čigānei (V). Čigāne gan sarunā ar aģentūru LETA aicināja ar jautājumiem par šodienas valdes lēmumu vērsties pie "Vienotības" priekšsēdētāja Andra Piebalga (V).

Jau ziņots, ka "Vienotība" valde šodien vienojās, ka Viņķele netiks izslēgta no politiskā spēka.

Gan Viņķelei, gan Čigānei izteikts brīdinājums par partijas statūtu pārkāpumu, aģentūrai LETA sacīja Piebalgs.

Viņķele un Čigāne pārstāv tā dēvēto "Vienotības" Saeimas frakcijas opozicionāru sešinieku, kas valdības veidošanas laikā uzstāja uz nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK dalību koalīcijā, kā arī neatbalstīja partijas līderes Solvitas Āboltiņas kandidatūru premjera amatam. Arī citos jautājumos "sešinieks" mēdza neatbalstīt partijas vadības lēmumus.