Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Valmierā notiks Latvijas čempionāts ugunsdzēsības sportā

© Publicitātes foto

29. un 30.jūnijā, Valmierā, J. Daliņa stadionā, norisināsies Latvijas čempionāts ugunsdzēsības sportā, kurā piedalīsies spēcīgākās Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas un Baltkrievijas ugunsdzēsības sporta komandas. Sacensībās piedalīsies vīriešu, sieviešu un jauniešu komandas. Aicinām ikvienu interesentu atbalstīt sportistus klātienē, jo ieeja ir bezmaksas!

Šogad sacensības Latvijas čempionātā būs ļoti saspringtas - savu dalību kopumā ir apstiprinājušas 18 komandas no 5 valstīm. 29.jūnijā pieaugušo konkurencē par čempiona titulu cīnīsies Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Kurzemes, Latgales, Zemgales, Vidzemes reģiona brigādes un Rīgas reģiona pārvaldes, kā arī Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas komandas. Disciplīnā izvēršanās no motorsūkņa startēs arī četras sieviešu komandas. Savukārt 30.jūnijā savā starpā sacentīsies jauniešu komandas no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas un Baltkrievijas.

Jānis Skrastiņš, VUGD Vidzemes reģiona brigādes komandieris: “29.jūnijā jau no plkst.11.00 gaidām līdzjutējus, jo sacensības būs ļoti aizraujošas. Ugunsdzēsības sports apvieno vieglatlētikas un ugunsdzēsības elementus, tādēļ skatītājiem garlaicīgi nebūs ne mirkli. Visu pieaugušo komandu dalībnieki ir VUGD amatpersonas vai darbinieki, kas ikdienā strādā par ugunsdzēsējiem glābējiem, inspektoriem, dispečerēm. Šis nopietnais hobijs ne tikai palīdz uzturēt un attīstīt darbinieku kompetences profesionālajā jomā, bet arī ļauj satikties ar tuvākajiem kolēģiem, pārrunāt aktualitātes un dalīties pieredzē”.

Latvijas čempionāts ugunsdzēsības sportā Valmierā notiek jau kopš 2000.gada un tajā medaļas tiek izcīnītas četrās ugunsdzēsības sporta disciplīnās - 100m šķēršļu joslas pārvarēšana, uzkāpšana ar āķkāpnēm mācību tornī, 4x100m ugunsdzēsības stafete un izvēršanās no motorsūkņa.

VUGD īpašu paldies par atbalstu Latvijas čempionāta ugunsdzēsības sportā organizēšanā saka Valmieras pilsētas pašvaldībai, SIA “Valpro” un FN Serviss.