Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Dienas svarīgāko notikumu apskats.

PIETIEKŠANĀS STUDIJĀM. Šodien sāksies vienotā uzņemšana studijām 11 augstskolās Latvijā, liecina informācija portālā "Latvija.lv". Elektroniskā pieteikšanās studijām kādā no 11 augstskolām notiks līdz 12.jūlijam.

PIRMAIS UZDEVUMS MINISTRA AMATĀ. Ņemot vērā, ka ir identificēti gadījumi, kad pacientam nav iespējams saņemt ārsta nozīmētai terapijai nepieciešamās zāles, veselības ministre Anda Čakša devusi rīkojumu steidzamības kārtā sagatavot grozījumus Ministru kabineta noteikumos, kas nosaka zāļu izplatīšanas un kvalitātes kontroles kārtību

VĒLREIZ JĀPAGARINA TERMIŅŠ. Sešu dīzeļvilcienu sastāvu modernizācijas projekts 22 miljonu eiro vērtībā netiks pabeigts arī pagarinātajā termiņā - līdz 30.jūnijam. Tādēļ jau rīt valdība plāno lemt par termiņa atkārtotu pagarināšanu līdz 20.septembrim.

BĒDĪGĀ SVĒTKU STATISTIKA. Līgo svētku brīvdienās laikā no 22.jūnija reidos pārbaudīti teju 93 tūkstoši transportlīdzekļu vadītāju, no kuriem 96 pie stūres bija sēdušies alkohola reibumā, vēl trīs - narkotisko vielu ietekmē. Jāatzīmē, ka šajās dienās notikušajos 290 ceļu satiksmes negadījumos dzīvību zaudējuši četri cilvēki, bet 63 - guvuši traumas.

VID "MELNĀ" KAMPAŅA. Valsts ieņēmuma dienesta (VID) darbinieki jau iepriekš bija pamanījuši, ka saistībā ar VID tiek gatavota "melnā" PR jeb sabiedrisko attiecību kampaņa, izriet no šodien Saeimas tā dēvētās Pretkorupcijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē VID Finanšu policijas pārvaldes direktora Edija Ceipes sacītā.

VIŅĶELI NEIZSLĒDZ. Partijas "Vienotība" valde šodien vienojās, ka Saeimas deputāte Ilze Viņķele (V) netiks izslēgta no politiskā spēka. Gan Viņķelei, gan Saeimas deputātei Lolitai Čigānei (V) izteikts brīdinājums par partijas statūtu pārkāpumu, aģentūrai LETA sacīja "Vienotības" priekšsēdētājs Andris Piebalgs.