Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

LAIKA PROGNOZE: Noskaidro, vai Latvijā atgriezīsies karstums

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Šodien Latviju šķērso aktīva atmosfēras fronte, austrumos brīžiem līst un līdz ar rietumu puses vēju valsts teritorijā ieplūst vēsāks gaiss. Gan šodien, gan rīt maksimālā gaisa temperatūra vairs nepārsniegs +21...+26° un būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Naktīs termometra stabiņš noslīdēs līdz +10...+15° atzīmei, vēsta meteo.lv

Turpmākajās dienās līdz ar lēnu līdz mērenu dienvidu puses vēju, Latvijā atkal ieplūdīs siltāks gaiss, bet atsevišķas nokrišņu zonas nesīs pārsvarā nelielu lietu, tomēr pastāv arī negaisu iespējamība.

Gaisa temperatūra teritorijas lielākajā daļā paaugstināsies līdz +23...+28°, tomēr piektdien, intensīvai nokrišņu zonai, šķersojot teritoriju, kļūs nedaudz vēsāks.

Sestdien debesis skaidrosies un nokrišņi mitēsies, tomēr svētdien valsti jau atkal šķērsos aktīva nokrišņu zona, kas atnesīs arī pērkona negaisus un gaisa temperatūras pazemināšanos - nedēļas beigās un nākamās nedēļas sākumā maksimālā gaisa temperatūra dienas laikā nepārsniegs +18...+22°.

Karstā laika ietekmē vērojama ievērojama ūdens temperatūras paaugstināšanās - Latvijas upēs ūdens iesils līdz pat +21...+26°, savukārt jūrā ūdens ir vēsāks un sasniedz vien +13...+18°.