Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Valsts kontrole: Dienesta transporta izmantošana privātām vajadzībām nav pieļaujama

© F64

Dienesta transportlīdzekļa izmantošana privātām vajadzībām nav pieļaujama, norāda Valsts kontrole.

Komentējot tieslietu ministra Dzintara Rasnača (VL-TB/LNNK) rīcību, ministrijas autotransportu izmantojot, lai pārvestu privāto skapi, Valsts kontrole uzsver, ka likumā nevienā punktā šāda rīcība netiek pieļauta.

Tas nozīmē, ka publiskas personas īpašumā, valdījumā vai lietošanā esošs transports izmantojams tikai darba vajadzībām, amata pienākumu pildīšanai.

Jau ziņots, ka tieslietu ministrs šā gada pavasarī, pārceļoties uz savu jauno mājokli, ar TM mikroautobusu "steidzamības kārtībā" pārvedis privātu skapi, liecina portāla "Tvnet" rīcībā nonākusī informācija.

Rasnača preses sekretārs Andris Vitenburgs apstiprinājis, ka 30.marta pusdienas pārtraukumā nepilnu stundu ministrs izmantojis sava skapja pārvešanai, kas notikusi "steidzamības kārtībā" pusdienas pārtraukumā - ar TM lietošanā esošo mikroautobusu "VW Caravelle" no Āgenskalna uz Rīgas centru. Par degvielu ministrs iedevis 20 eiro TM šoferim. Atskaiti par to, vai minētā naudas summa iztērēta tieši degvielai, ministrs gan neesot prasījis.

Rasnačs tikmēr publiski atvainojies visiem, kam ar savu rīcību, izmantojot ministrijas transportu privāta skapja pārvadāšanai, nodarījis kaitējumu, atzīstot, ka izdarījis rupju profesionālās ētikas pārkāpumu.

"Mana rīcība nav bijusi profesionāla, tāpēc publiski vēlreiz atvainojos. Tas bija ārkārtas gadījums, kas prasīja no mana pusdienu pārtraukuma 40 minūtes," aģentūrai LETA skaidroja ministrs.