Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Jaunķemeros atklāj paralimpiskā sporta laukumu

PRIEKS. Jaunķemeru valdes priekšsēdētājs Mihails Malkiels, paralimpiskais čempions Aigars Apinis un Latvijas Paralimpiskās komitejas vadītāja Daiga Dadzīte priecājas par jaunā sporta laukuma atklāšanu © F64

Kūrorta rehabilitācijas centrā Jaunķemeri atklāts unikāls sporta laukums, kas ir speciāli piemērots un aprīkots paralimpisko sporta veidu – sēdvolejbola un ratiņbasketbola spēļu – organizācijai. Jaunajā laukumā jau šajās brīvdienās notiks pirmās Baltijas mēroga sacensības.

Rehabilitācijas centra Jaunķemeri stacionāra vadītāja neiroloģe Elīna Malkiela stāsta, ka laukums tapis gada laikā par rehabilitācijas centra Jaunķemeri līdzekļiem sadarbībā ar Latvijas Paralimpisko komiteju. Tas ir piemērots sēdvolejbola un ratiņbasketbola sacensībām un treniņiem, ir aprīkots ar tribīnēm un atbilst sacensību norises standartiem. Šī treniņu bāze būs pieejama gan profesionālā sporta pārstāvjiem, gan plašākai publikai. «Tā ir unikāla iespēja šeit rīkot sacensības, arī sportistu komandas varēs dzīvot centrā, izmantot iespēju saņemt rehabilitāciju un uzkrāt spēkus, atrodoties uz vietas,» par iespaidiem dalās Latvijas Paralimpiskās komitejas viceprezidents un paralimpisko spēļu daudzkārtējs čempions Aigars Apinis. Jaunais sporta laukums dos iespēju paralimpiešiem un to treneriem lieki netērēt laiku un enerģiju pārbraucienos. A. Apinis norāda, ka sadarbībā ar valsts iestādēm un rehabilitācijas centru varētu īstenot arvien jaunas idejas paraolimpiskā sporta attīstībai, un tas būtu labs piemērs citiem, tostarp uzņēmējiem, kuri varētu materiāli atbalstīt un finansēt paralimpisko sportu. Atlēts arī uzskata, ka sporta laukums kalpos ne tikai profesionāliem sportistiem, bet arī centra pacientiem, kuri varēs izmantot laukumu sporta aktivitātēm un arī brīvā laika pavadīšanai.

Pēc sporta laukuma svinīgās atklāšanas notika sēdvolejbola spēles un reitterapijas paraugdemonstrējumi, kā arī veselības veicināšanas un sporta aktivitātes brīvā dabā. Jaunķemeri ir daudzprofilu rehabilitācijas centrs, kas savā ikdienas praksē apvieno mūsdienu rehabilitācijas tehnoloģijas ar vēsturiskām kūrorta ārstēšanas tradīcijām - dūņu un minerālūdens procedūrām.