Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Kučinskis: Darīts daudz Krievijas noteikto sankciju ietekmes mazināšanai

© F64

Krievijas prezidenta Vladimira Putina lēmums pagarināt sankciju termiņu Latvijas uzņēmējiem būs mazāk sāpīgs, nekā tad, kad tās tika ieviestas, uzskata Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Premjera ieskatā sankciju termiņa pagarināšana būs mazāk sāpīga, jo kopš to ieviešanas vietējie ražotāji ir meklējuši jaunus tirgus un darījuši daudz, lai mazinātu to negatīvo ietekmi, aģentūrai LETA teica Kučinska preses sekretārs Andrejs Vaivars.

Tāpat esot skaidrs, ka Krievija vienmēr ir bijusi nestabila partnere, un šī pozīcija, visticamāk, saglabāsies arī turpmāk. Līdz ar to vietējiem ražotājiem ir jāstrādā citu noieta tirgu virzienā, uzskata valdības vadītājs.

Kučinskis arī atgādina, ka Latvija turpina pastāvēt uz nepieciešamību pildīt Minskas vienošanos, un, ja tā netiek pildīta, sankcijas no Eiropas Savienības puses saglabājas.

Jau ziņots, ka Krievijas prezidents līdz 2017.gada beigām pagarinājis lauksaimniecības produktu importa embargo no Eiropas Savienības un citām valstīm, kas noteikušas sankcijas pret Krieviju saistībā ar tās agresiju Ukrainā.

Dekrētā arī norādīts, ka Krievijas valdībai tiek dotas pilnvaras nepieciešamības gadījumā iesniegt priekšlikumus par šo pasākumu termiņa maiņu.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.