Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Čigāne lūdz izvērtēt Kalnozola rīcību

© f64

Deputāte Lolita Čigāne (V) lūdz Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisiju izvērtēt parlamentārieša Valda Kalnozola rīcības atbilstību ētikas kodeksam.

Komisijas vadītājs Vitālijs Orlovs (S) aģentūrai LETA apliecināja, ka šāds iesniegums ir saņemts, un norādīja, ka lūgs tam pievienot arī komisijas sēdes stenogrammu. Tad komisija noteiktos termiņos šo iesniegumu arī izskatīs.

Čigāne uzskata, ka Kalnozols pārkāpis Saeimas deputātu ētikas kodeksa normas, kas izpaudās publiskajā komunikācijā 28.jūnija Saeimas Eiropas lietu komisijas sēdē.

Sēdes laikā, diskutējot par Latvijas pozīciju Eiropadomē, Kalnozols vairākkārt izteica "nepamatotus un aizskarošus apgalvojumus", uzskata politiķe.

"Tā vietā, lai izteiktu savu viedokli par nacionālo pozīciju, Kalnozols aicināja: "Es redzu, ka mums ir tādas personiskās lietas. Varbūt to atrisinām, es jūs paaicinu uz restorānu, izrunājamies un varbūt tās personiskās lietas neizliekam šeit, komisijā, ja jums nav iebildumu." Vēlāk Kalnozols norādīja: "Es saprotu, ka jums varbūt es kā vīrietis simpatizēju." Sēdes nobeigumā Kalnozols izteica sekojošu lūgumu: "Čigānes kundze, es jūs ļoti lūdzu savākt savas simpātijas pret mani," teikts Čigānes iesniegumā.

Viņa uzskata, ka Kalnozols ir pārkāpis Saeimas deputātu ētikas kodeksa punktu, kas paredz, ka deputāts publiskos izteikumos izvairās no vārdiem, žestiem un citādas rīcības, kas var būt aizskaroša, kā arī nelieto apvainojošus vai ar parlamenta cieņu nesavienojamus izteicienus, balstās uz faktiem, to godīgu interpretāciju un argumentāciju.

Kā ziņots, Ētikas komisijā vērsies arī Rīgas bāriņtiesas priekšsēdētājs Aivars Krasnogolovs, kurš lūdzis Ētikas komisiju izvērtēt Kalnozola rīcību saistībā ar izteikumiem par bāriņtiesu.
P