Pirmdiena, 13.maijs

redeem Ira, Iraīda, Irēna, Irina

arrow_right_alt Latvijā

VID ģenerāldirektora amatam virzīs Jezdakovu

© f64

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amata konkursa komisija nolēmusi atzīt par konkursa uzvarētāju pašreizējo VID ģenerāldirektora amata pienākumu izpildītāju Neliju Jezdakovu, aģentūru LETA informēja FM Komunikācijas nodaļas vadītāja Baiba Melnace.

Finanšu ministrs Einars Repše (JL) virzīs Jezdakovas kandidatūru apstiprināšanai VID ģenerāldirektora amatā Ministru kabinetā.

Kā ziņots, atklātā konkursā uz VID vadītāja amatu tika saņemti 13 pretendentu pieteikumi.

Konkursa komisija pretendentus izvērtēja saskaņā ar likuma "Par Valsts ieņēmumu dienestu" un Valsts civildienesta likuma prasībām. Bija noteikti detalizēti vērtēšanas kritēriji šādās kategorijās: izglītība, darba pieredze, pieredze liela kolektīva vadīšanā, svešvalodu zināšanas, profesionālās zināšanas par nozares politiku un procesiem, komunikācijas prasmes un nevainojama reputācija, profesionālā pieredze.

Konkursa komisijas vadītājs bija Repše. Konkursa komisijas sastāvā darbojās Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis, FM valsts sekretāra vietniece budžeta jautājumos Baiba Bāne, FM Administrācijas vadītājs Ilgonis Gaugers un finanšu ministra padomniece valsts pārvaldes reformu un vadības jautājumos Baiba Fromane.

Kā ziņots, aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecināja, ka uz VID ģenerāldirektora amatu pretendēja esošā VID vadītāja pienākuma izpildītāja Nelija Jezdakova, kā arī uzņēmējs Ģirts Lapiņš un kādreizējais VID ģenerāldirektora pirmais vietnieks un galvenās muitas pārvaldes direktors, tagad uzņēmējs Kalvis Vītoliņš.