Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Brīdina par par viltotām tīmekļa vietnēm Kanādas elektroniskās ceļošanas atļaujas iegūšanai

© Scanpix

Ceļotājiem uz Kanādu, kuriem nepieciešama elektroniskā ceļošanas atļauja, Kanādas vēstniecība Latvijā iesaka izmantot oficiālo Kanādas valdības tīmekļa vietni un izvairīties no tīmekļa vietnēm, kas pieprasa vairāk nekā septiņus Kanādas dolārus par pieteikuma izskatīšanu.

Kā aģentūru LETA informēja vēstniecībā, kopš sākta eTA ieviešana, daudzas kompānijas ir izveidojušas mājaslapas, sniedzot klientiem informāciju un par papildu samaksu piedāvājot noformēt elektronisko ceļošanas atļauju. Šīs kompānijas nedarbojas Kanādas valdības vārdā, brīdina vēstniecība.

Elektroniskā pieteikšanās ceļošanas atļaujai valdības oficiālajā vietnē "www.canada.ca/eTA" ir vienkāršs process un maksā septiņus Kanādas dolārus. Internetā ir pieejama instrukcija, kas ceļotājiem palīdzēs aizpildīt anketu. Tāpat ceļotājs var arī atļaut pieteikumu aizpildīt citai personai - ceļojumu konsultantam, ģimenes loceklim vai draugam.

No šā gada 15.marta to valstu pilsoņiem, kam nav nepieciešama vīza ieceļošanai Kanādā, ir jābūt nokārtotai elektroniskajai ceļošanas atļaujai, lai ielidotu vai ceļotu caur Kanādu tranzītā. Šī prasība attiecas arī uz Latvijas pilsoņiem. Kā skaidroja vēstniecībā, drīz beigsies pārejas periods, kas pieļāva iekāpšanu lidmašīnā bez eTA.