Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Oktobrī plāno ieviest pilotprojektu onkoloģisko pacientu ātrākai diagnostiskai

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Pilotprojektu onkoloģisko pacientu ātrākai diagnostiskai ir plānots ieviest jau oktobrī, aģentūrai LETA pastāstīja Veselības ministrijas (VM) pārstāve Agnese Gusarova.

Viņa sacīja, ka onkoloģijas pacientu veselības aprūpe ir veselības ministres Andas Čakšas prioritāte un pašlaik sadarbībā ar onkoloģijas un citu jomu speciālistiem Nacionālais veselības dienests (NVD) strādā pie tā, lai rastu algoritmu pamata izmeklējumiem, proti, izmeklējumiem, kas jāveic, lai diagnosticētu visizplatītākās onkoloģiskās saslimšanas. Plānots, ka konkrētos izmeklējumus pacientiem ar aizdomām par onkoloģisku saslimšanu apmaksās virs kvotas.

Pilotprojektu onkoloģisko pacientu ātrākai diagnostiskai ir plānots ieviest jau oktobrī. Vienlaikus kopīgi ar ārstu profesionālajām organizācijām tiek strādāts pie tā, lai definētu, kādam ir jābūt veikto izmeklējumu apjomam un kvalitātei, lai novērstu dubultu izmeklējumu veikšanu, sacīja Gusarova.

Jau ziņots, ka VM plāno izstrādāt sistēmu, lai pacienti ar aizdomām par onkoloģisku saslimšanu tiktu izmeklēti desmit dienu laikā pēc aizdomu rašanās.