Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Valsts prezidents un premjers devušies atvaļinājumā

© f64.lv

Valsts prezidents Raimonds Vējonis no šodienas līdz 12.augustam izmantos ikgadējo atvaļinājumu, aģentūru LETA informēja prezidenta Preses dienestā.

Daļu no sava atvaļinājuma Vējonis plāno pavadīt ārpus Latvijas, aģentūrai LETA iepriekš apliecināja prezidenta preses padomnieks Jānis Siksnis.

Kamēr prezidents atpūtīsies, viņa amata galvenos pienākumus saskaņā ar Satversmes 52.pantu izpildīs Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) dosies divu nedēļu ilgā ikgadējā atvaļinājumā.

Premjers atvaļinājumā būs no 25.jūlija līdz 7.augustam.

Lielākā daļa atvaļinājuma tikšot pavadīta lauku mājās Valmieras pusē. Iespējams, ka uz dažām dienām Kučinskis dosies arī uz Vāciju, lai apciemotu savu dēlu, aģentūrai LETA pastāstīja premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars.

Šonedēļ atvaļinājums turpināsies arī vairākiem ministriem. Satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) atvaļinājumā ir no 18. līdz 31.jūlijam. Laikā no 19. līdz 31.jūlijam atvaļinājumā atradīsies ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V), bet kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK) ir atvaļinājumā no 18.jūlija līdz 4.augustam un no 8.augusta līdz 14.augustam.