Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Ar Koļegovu rīt pārrunās iespējamo virzīšanu VID vadītāja amatam

© F64

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) rīt, 26.jūlijā, tiksies ar pašreizējo Vides valsts dienesta (VVD) vadītāju Ingu Koļegovu, lai pārrunātu viņas iespējamo virzīšanu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores amatam, aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijā.

Tikšanās plānota rīt plkst.14.30 Finanšu ministrijā.

Kā ziņots, Koļegova pašlaik palikusi vienīgā kandidāte uz VID ģenerāldirektora amatu un lēmums par viņas virzīšanu apstiprināšanai amatā varētu tikt pieņemts šonedēļ.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) pagājušā nedēļā tikās ar Koļegovu un uzklausīja viņas redzējumu par to, kā būtu jāstrādā VID. Šonedēļ šo jautājumu iecerēts apspriests ar Reiznieci-Ozolu, kuras ziņā arī būs izšķirošā lēmuma pieņemšana.

Iepriekš finanšu ministre pauda, ka Koļegova būtu piemērota VID ģenerāldirektora amatam, tādēļ VVD vadītāja bijusi viena no vairākiem augstākās ierēdniecības pārstāvjiem, kurus Reizniece-Ozola uzrunājusi apsvērt iespēju ieņemt VID vadītāja amatu.

Iepriekš izsludinātais konkurss uz VID ģenerāldirektora amatu ir beidzies bez rezultāta. Neviens no konkursa otrajā kārtā izraudzītajiem četriem pretendentiem neesot bijis piemērots, lai virzītu konkursa trešajai kārtai.

Konkurss uz VID ģenerāldirektora amatu tika izsludināts 16.jūnijā, savukārt pieteikumu iesniegšana noslēdzās 4.jūlijā. Tika saņemti 11 pieteikumi, no kuriem četri virzīti nākamajā kārtā. Iepriekšējā VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone vasaras sākumā iesniedza atlūgumu.