Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Policistiem brīvdienās nācies glābt virkni sēņotāju

© facebook

Nedēļas nogalē Vidzemes policistiem nācies reaģēt uz vairākiem gadījumiem, kad saņemta informācija par bezvēsts pazudušiem meža velšu kārotājiem, ziņo Valsts policija.

Par laimi visi atgriezušies savās dzīvesvietās sveiki un veseli. 23.jūlijā, ap pulksten 16:30 policijā tika saņemta informācija par kādu 1936.gadā dzimušu kungu, kurš bija iegājis mežā Strenču novadā un pazudis. Īsi pirms pulksten 20:00 vīrietis atradies. Vakarā, ap pulksten 20:50 kādas 1955.gadā dzimušas sievietes tuvinieki informēja policiju par viņas pārāk ilgo prombūtni. Sieviete jau no paša rīta bija devusies ogot un vēl joprojām nebija pārnākusi mājās, kā arī nebija iespējas kontaktēties, jo mobilais tālrunis palicis mājās. Operatīvie dienesti uzsāka meklēšanas pasākumus, taču ap pulksten 22:00 kundze ieradās mājās sveika un vesela, vien minot, ka nedaudz apmaldījusies, taču veiksmīgi izkļuvusi no meža.

24.jūlijā, ap pulksten 14;30 saņemta informācija, ka Varakļānu novadā, Murmastienes meža masīvā apmaldījies 1939.gadā dzimis vīrietis. Jau pēc pusstundas vīrietis atrasts sveiks un vesels.

24.jūlijā, pēc pulksten 23:00 saņemta informācija par 1977.gadā dzimušu sēņotāju, kurš devies Valmieras pagasta Pidriķu mežā un apmaldījies. Pēc pusnakts vīrietis no meža izkļuvis un devies uz savu dzīvesvietu. 24.jūlijā Cēsu policijā vērsās kāda 1946.gadā dzimuša vīrieša tuvinieki un informēja, ka viņš ap pulksten 9:00, Amatas novadā, Skujenes pagastā izgājis sēņot un līdz pat vakaram par viņa atrašanās vietu nav nekādas informācijas. Arī šajā gadījumā persona bija devusies sēņot, nepaņemot līdzi mobilo tālruni. Vīrietis pēc pulksten 20:00 ieradies mājās un operatīvo dienestu palīdzība nebija nepieciešama.