Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© postimees.ee

Dienas svarīgāko norišu apskats

AR JAUNO VADĪTĀJU NESTEIDZAS: Valdība šonedēļ un nākamnedēļ vēl nelems par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja apstiprināšanu, un koalīcijas partneri plāno iztaujāt vienīgo kandidāti uz šo amatu - pašreizējo Valsts vides dienesta vadītāju Ingu Koļegovu.


BRĪDINA PAR LAIKA APSTĀKĻIEM: Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi brīdina, ka šodien gaidāms pērkona negaiss. Valsts centrālajos rajonos tas nesīs stipras lietusgāzes. Negaiss turpināsies līdz vakaram.


TURCIJĀ ARESTĒ ŽURNĀLISTUS: Turcijas ziņu kanāls NTV pirmdien vēsta, ka Turcijā izdoti aresti 42 žurnālistiem, kuriem, iespējams, ir saistība ar valstī notikušā apvērsuma mēģinājuma plānošanu. Jau ziņots, ka Turcijas valdība sākusi izmantot pilnvaras, ko tai dod ārkārtas stāvokļa ieviešana pēc neveiksmīgā valsts apvērsuma mēģinājuma, kura organizēšanā apsūdzēts ASV dzīvojošais garīdznieks Fetulla Gilens.


TERORISMS VĀCIJĀ: Sīrietis, kura patvēruma pieprasījums bija noraidīts, svētdienas vakarā Bavārijas federālās zemes Ansbahas pilsētā Vācijas dienvidos sarīkoja sprādzienu pie bāra, kurā pats gāja bojā un vismaz 12 citi cilvēki tika ievainoti, pirmdien paziņoja vietējā policija.


DRAUD UZSPRIDZINĀT TALLINAS LIDOSTU: "Postimees.ee" šodien vēsta, ka pēc tam, kad šonakt saņemti draudi par lidmašīnas uzspridzināšanu Tallinas lidostā, šeit pastiprināti drošības pasākumi. Zināms, ka vīrietis, kas informējis par šiem draudiem zvanījis no tālruņa, kam bijis Igaunijas telefona numurs. Vīrietis runājis angliski. Pēc zvana saņemšanas nekavējoties pastiprināti drošības pasākumi, uz laiku aizturēti izejošie reisi no lidostas.