Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Pirmie svētceļnieki sāks svētceļojumu uz Aglonu

© f64

Šodien pirmie svētceļnieki sāks svētceļojumu uz Aglonu, kur 11.augustā sāksies Aglonas svētki, kuru kulminācija tradicionāli gaidāma 14.augusta vakarā, svinot Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkus.

Kā ierasts, pirmie uz Aglonu dosies svētceļnieki no Liepājas. Viņi no Liepājas Svētā Jāzepa katedrāles izies šodien plkst.8.45, stundu pirms tam vienojoties īsā lūgšanā. Svētceļnieki no Liepājas Aglonā ieradīsies 13.augustā.

Piektdien, 29.jūlijā, ceļu uz Aglonu sāks mērot kristieši no Tukuma, savukārt svētdien, 31.jūlijā, uz Aglonu dosies svētceļnieki no Rīgas. Šogad no Rīgas kopīgā svētceļojumā dosies Rīgas Svētā Franciska draudze un Kristus Karaļa draudze. Dienu vēlāk, 1.augustā, ceļā dosies Jēkaba katedrāles draudze, savukārt vēl pēc nedēļas, 7.augustā, - Rīgas Svētā Alberta draudze.

1.augustā ceļā uz Aglonu dosies arī ticīgie no Bruknas.

7.augustā no Ludzas uz Aglonu svētceļojumā dosies svētceļnieki no Liepājas katoļu pamatskolas un Rīgas Katoļu ģimnāzijas. Šajā dienā sāksies arī velo svētceļojums no Siguldas, kura maršruts līdz Aglonai iestiepsies arī Lietuvā.

Dienu vēlāk, 8.augustā, uz Aglonu ceļā izies arī svētceļnieki no Raipoles, Balviem. No Sarkaņiem uz Aglonu todien dosies Rīgas Svētās Magdalēnas draudze, bet no Daugavpils - Siguldas draudze.

Aglonas svētki sāksies 11.augustā, atzīmējot slimniekiem veltīto dienu. 12.augustā ar vairākiem dievkalpojumiem tiks svinēta ģimenēm veltītā diena. Sestdien, 13.augustā, Aglonā notiks Svētā Meinarda svinības.

Svētdien, 14.augustā, notiks Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svinības. Todien plkst.19 pie pāvesta altāra notiks vakara Svētā mise, iestiprināšana, Dievmātes litānija, euharistiskā procesija, savukārt plkst.22 sakrālajā laukumā notiks Tautas krustaceļš. Pusnaktī pie pāvesta altāra norisināsies Svētā mise, kam līdz pat plkst.7 sekos adorācija bazilikā.

Pirmdien, 15.augustā, plkst.12 notiks svētku galvenā Svētā mise, Dievmātes litānija un euharistiskā procesija.