Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Bruņutransportieru iegādei un aprīkošanai nepieciešami gandrīz 250 miljoni eiro

© F64

123 bruņutransportieru iegādei, kapitālajam remontam, modernizācijai un aprīkošanai nepieciešami 249,5 miljoni eiro.

Tiek norādīts, ka vienas bruņutehnikas vienības aptuvenās izmaksas ir 871 000 eiro.

Patlaban Latvijā ir desmit izlūkošanas kaujas mašīnu "Scimitar", kas šodien saņēma nosaukumu "Zobens", un desmit kaujas elementu iegādei paredzēto bruņutransportieru "Spartan", kas šodien ieguva nosaukumu "Pērkons".

Tuvākajās dienās Latvija saņems vēl četras kaujas mašīnas.

Majors Uldis Gūtmanis šodien žurnālistiem stāstīja, ka šī bruņutehnika galvenokārt nepieciešama cīņai ar pretinieka tehniku. Piemēram, "Zobens" paredzēts slēptu un pēkšņu uzdevumu izpildei, nodarot maksimālus zaudējumus pretinieka vienībām.

LETA jau ziņoja, ka 2014.gada septembrī tika parakstīts starpvaldību pirkuma līgums, kas paredz 123 Lielbritānijas bruņoto spēku lietošanā esošo bruņutransportieru iegādi Latvijas Sauszemes spēku kājnieku brigādes vajadzībām. Bruņutehnikas piegāde turpināsies pakāpeniski līdz 2020.gadam.

Šī kāpurķēžu bruņutehnika ir Latvijas apstākļiem piemērota kaujas tehnika ar augstu mobilitāti. Tehnika var pārvietoties pa visiem Latvijas ceļiem, tiltiem, grāvju pārvadiem, kā arī ārpus ceļu tīkla - visur, kur nav purva. Tehnika ir viegli transportējama gan pa dzelzceļu, gan jūru, gan ar gaisa transportu.