Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Uzņēmēju organizācijām un arodbiedrībai plānota tikšanās ar Koļegovu

© F64

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS), kā arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) rīt tiksies ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amata kandidāti Ingu Koļegovu.

Kā aģentūrai LETA sacīja LDDK ģenerāldirektore Līga Meņģelsone, LDDK un LBAS tikšanās laikā ar Koļegovu sociālie partneri galvenokārt vēlēsies noskaidrot, kāds ir viņas redzējums par VID attīstību un sadarbību ar galvenajiem sociālajiem partneriem. "Mūs interesē, kādas ir viņas VID attīstības vīzijas, jo ļoti lieli darbi stāv priekšā - gan jāreformē VID, gan tā darbs jāpadara daudz efektīvāks," norādīja Meņģelsone.

Tikšanās sāksies plkst.9 un notiks LDDK telpās Baznīcas ielā 25-3, Rīgā.

Pārrunās piedalīsies LDDK padome un darba devēju puses pārstāvji Nacionālajā trīspusējās sadarbības padomē, LBAS vadība, kā arī Latvijas Pašvaldību savienības vadība.

Rīt plkst.12 ar Koļegovu tiksies arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK), aģentūrai LETA sacīja LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš. Tikšanās notiks LTRK namā, Krišjāņa Valdemāra iela 35, Rīgā.

Kā sacīja Endziņš, pēc tikšanās ar Koļegovu notiks kameras iekšējā tikšanās "par Koļegovas jautājumu", bet apmēram plkst.15 varētu tikt sasaukta preses konference.

"Tikšanās pamatjautājums ir saprast, kā Koļegova redz VID darba organizēšanu, kas tur ir darāms, kas nav," sacīja Endziņš. "Tāpat ir izskanējusi informācija par Koļegovas uzņēmējdarbības aktivitātēm, ar kurām arī gribam tikt skaidrībā." LTRK interesē arī Koļegovas kompetences līmenis, jo līdz šim ar Koļegovu nav nācies sadarboties, piebilda Endziņš.

Kā ziņots, Valsts vides dienesta vadītāja Inga Koļegova piekritusi kandidēt uz VID ģenerāldirektora amatu un finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) ir gatava virzīt viņu apstiprināšanai valdībā.

Galīgo lēmumu Reizniece-Ozola pieņemšot pēc tam, kad Koļegova būs tikusies ar valdības koalīcijas partijām, kā arī uzņēmēju organizācijām. Tāpat pirms galīgā lēmuma Reizniece-Ozola plāno tikties ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS), kurš patlaban devies atvaļinājumā. Premjers uz vienu dienu atgriezīsies no atvaļinājuma nākamnedēļ, 2.augustā.

Valdība šonedēļ un nākamnedēļ vēl nelems par VID vadītāja apstiprināšanu.

Koalīcijas partneri - "Vienotība", nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - vēl nesteidz paust atbalstu šai kandidatūrai un pēc oficiālās izvirzīšanas nākamnedēļ plāno tikties ar Koļegovu.