Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Lidosta "Rīga" rūpīgi vērtē drošības situāciju

© F64

Eiropā terorisma draudi arvien pieaug. Spridzināšanas draudi saņemti arī Tallinas lidostā, atsevišķas lidsabiedrības visā pasaulē novēro pasažieru skaita samazināšanos.

Tikmēr lidostas "Rīga" padomes priekšsēdētājs Juris Kanels šī rīta LTV raidījumā "Rīta Panorāma" norādīja, ka lidostā pasažieru skaita samazināšanās nav novērota. Gluži pretēji, pasažieru skaita pieaugums šogad varētu būt 6,3 %. Aptuvenās aplēses liecina, ka gada laikā lidostā tiks apkalpoti 5,3 miljoni cilvēku.

Lidostas pārstāvis arī norāda, ka ņemot vērā visus notikumus pasaulē, šobrīd svarīgi ir nodrošināt maksimālu drošību, lai neciestu ne pasažieri, ne lidsabiedrības. Lidostā ir izveidots Drošības vadības centrs, kas strādā 24 stundas diennaktī. Darbinieki uzrauga drošības situācijas un izvērtē riskus. Tiek monitorēts stāvoklis ne tikai Rīgā, bet arī kaimiņvalstīs.

Kanels gan norādīja, ka jābūt balansam. Ir jāpastiprina drošības pasākumi, tomēr tas nedrīkst radīt pārlieku lielas neērtības pasažieriem. Lidosta "Rīga" valde ir arī tikusies ar Tallinas lidostas pārstāvjiem, kuri pastāstījuši par situāciju tur pēc saņemtajiem spridzināšanas draudiem.