Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

ZZS politiķiem neesot viennozīmīga viedokļa par Koļegovu

© F64

Vairāki Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) politiķi pozitīvi vērtē pašreizējās Valsts vides dienesta (VVD) vadītājas Ingas Koļegovas kandidatūru Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja amatam, tomēr neoficiāli izskan, ka politiskajā apvienībā neesot viennozīmīga viedokļa par viņas kandidatūru.

ZZS politiķi atšķirīgi vērtē Koļegovas izredzes - dominē uzskats, ka viņa saņems atbalstu, lai ieņemtu šo amatu, taču neoficiāla informācija liecina, ka par kandidātes izredzēm paustas arī bažas. Tiek gaidīts Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) lēmums, kuru politiskais spēks respektēšot.

ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Ingmārs Līdaka aģentūrai LETA sacīja, ka Koļegova ir cilvēks, kas gatavs iestādē veikt nepieciešamās reformas. Pozitīvi vērtējams, ka kandidāte nav saistīta ar VID, līdz ar to viņai lēmumu pieņemšanā, piemēram, netraucēs kādas draudzības saites, sacīja Līdaka. Pēc viņa domām, Koļegovas pluss ir pieredze vadītājas amatā un reformu pieredze, strādājot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sistēmā.

Arī LZP valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars uz Koļegovas kandidatūru raugās cerīgi, norādot, ka, strādājot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas struktūrā, viņa ir parādījusi labas darba spējas. Viņš gan piebilda, ka LZP valde nav vērtējusi Koļegovas kandidatūru. Politiķis uzsvēra, ka nākamajam VID vadītājam būs jāstrādā pie ēnu ekonomikas mazināšanas, lai valsts budžetā būtu nepieciešamie līdzekļi arī veselībai un aizsardzībai.

Arī deputāts Andris Bērziņš pozitīvi vērtē Koļegovas kandidatūru, uzsverot, ka viņai ir "ķēriens, vēlēšanās un zināšanas", lai vadītu VID. To apliecinot viņas darbs saistībā ar gudrona dīķu attīrīšanas procesu. Bērziņš norādīja, ka politiskajā spēkā ir vairāk vai mazāk pozitīvs skatījums uz pretendenti un ka skepse drīzāk varētu būt saistīta ar vēlmi, lai uz šo amatu būtu bijis lielāks pretendentu loks, no kā izvēlēties. Taču deputāts norādīja, ka VID vadītājam kā "valsts galvenajam kasierim" jāsaņem lielāks atalgojums.

Politiķis norādīja, ka jautājumā par VID vadītāja izvēli gala lēmums būs jāpieņem Kučinskim.

Kā ziņots, VVD vadītāja Koļegova piekritusi kandidēt uz VID ģenerāldirektora amatu un finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) ir gatava virzīt viņu apstiprināšanai valdībā.

Galīgo lēmumu Reizniece-Ozola pieņemšot pēc tam, kad Koļegova būs tikusies ar valdības koalīcijas partijām, kā arī uzņēmēju organizācijām. Tāpat pirms galīgā lēmuma Reizniece-Ozola plāno tikties ar Ministru prezidentu Kučinski, kurš patlaban devies atvaļinājumā. Premjers uz vienu dienu atgriezīsies no atvaļinājuma nākamnedēļ, 2.augustā.

Valdība šonedēļ un nākamnedēļ vēl nelems par VID vadītāja apstiprināšanu.