Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

VAKARA ZIŅAS: Jolanda Suvorova pabaro paklīdušos murrātājus

© Publicitātes foto

Saulkrastos pirmizrādi piedzīvoja Muzikālā teātra 7 jaunā un iespaidīgā brīvdabas izrāde «Muļķe sirds», kurā kaķu patversmes priekšnieci atveido kolorītā humoriste Jolanda Suvorova.

Arī reālajā dzīvē humoriste ir liela kaķu mīļotāja. Viņa ir melnās kaķenes Musjas saimniece, kā arī tur bēdu par piemājas klīstošajiem kaķiem, kurus divas reizes dienā cenšas pabarot.

Jau no bērnības mīl un ciena dzīvās radībiņas

Sarunā ar »Vakara Ziņām« omulīgā aktrise Jolanda Suvorova atminas, ka par kaķiem un suņukiem rūpējas un mīļo tos jau no bērnības. «Mamma mani ir iemācījusi vienmēr parūpēties par dzīvnieciņiem, kuriem nav māju un saimnieku. Man pašai mājās ir kaķītis no 2007. gada. Musju uzdāvināja radinieks ar piebildi, ka mazais murrātājs ir ļoti gudrs. Un tā mēs viena otru esam šo gadu laikā ļoti iemīlējušas. Taču es arī turpinu rūpēties par mājas pagalmā klaiņojošajiem kaķiem. Kādreiz gadās, ka kaķi ir sakāvušies un klibo, tad palīdzu atkopties. Tad kaķeni nobrauca automašīna un es baroju mazulīšus, kas bija palikuši bez māmiņas. Piemājas murrātāji jau zina, cikos es viņus iešu barot un gaida mani. Šogad nomira runčuks Sergejs, kas ilgus gadus nāca ēst manis sarūpēto barību. Sergejs pēdējā laikā slimoja, palika pavisam tieviņš. Žēl, protams. Varbūt kāds viņu noindēja? Uz tādiem cilvēkiem gan man ir dusmas, ja nepatīk, neejiet tuvu klāt, bet kāpēc tā jāizturas pret dzīvām radībiņām,» stāsta Jolanda.

Neparastā mīlulīte - Musja

«Esmu arī domājusi par vēl kādu kaķēnu, bet nu pagaidām man ir Musja. 17. jūlijā Musjai palika deviņi gadi. Ar savu kaķi spēlējos un sabučojos. Tāpat arī padzenājam viena otru pa dzīvokli. Musja ir istabas kaķis un ārā neiet. Guļ ar mani vienā gultā. Neparasta kaķu meitene. Viņa ir savulaik ar mani kopā ēdusi banānu, arbūzu un tomātus. Tagad viņai ir jogurtu periods, vienā ēdienreizē pāris karotītes jogurta mierīgi notiesā, bet pamatēdiens ir specializētā sterilizētu kaķu barība,» tā humoriste.

Patversmes kaķu priekšniece

Interesanti, ka savu mīlestību pret murrātājiem, Jolanda šovasar izspēlēs arī brīvdabas izrādē «Muļķe sirds», kur atveidos kaķu patversmes priekšnieci, kas atnākusi palūgt naudiņu spalvaiņu māju labiekārtošanai. «Izrādes scenāriju lasīju, kad man bija bēdīgs prāts, bet līdzko iepazinos ar sižetu smējos, kā kutināta,» priecīga par lomu ir Jolanda Suvorova. Viņa arī pirms pirmizrādes aizgājusi uz pareizticīgo baznīcu un palūgusi Dieviņu, lai izrāde uzrunā skatītāju sirdis un viss izrādes radošais kolektīvs ir sveiks un vesels, kā arī aktieri atcerētos savu lomu tekstus.

Muzikālā teātra 7 aktieru sastāvā Jolanda jau darbojas 12 gadus un katru gadu sevi pierāda skatītājiem kā lielisku humoristi.

izrāde «Muļķe sirds»

Izrāde aizraus ikviena vecuma skatītāju un būs skatāma

Jelgavā (5.augustā),

Alūksnē (6.augustā),

Madonā (13.augustā),

Siguldā (19.augustā), bet izrāžu tūres noslēgums Kuldīgā (20.augustā).

Lai izteiksmīgāk izbaudītu skatuves gaismas šova elementus un video projekcijas, uzveduma sākuma laiks sakritīs ar vakara krēslas iestāšanos. Pirmo reizi paralēli uzvedumam tiks rādīti iefilmēti materiāli uz videoekrāniem, kas tika filmēti dziedātājas un aktrises Līgas Robežnieces lauku mājā.

Biļetes iepriekšpārdošanā nopērkamas «Biļešu paradīze» kasēs un internetā - www.bilesuparadize.lv, kā arī viesizrāžu norises vietās.